O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 leden 2017
Přejít na obsah
JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
Strana 2
Strana 3
Játrová paštika se ve vyspělých kuchařských kruzích honosí pojmenováním pâté i parfait; vy ji ale klidně říkejte Májko, Majko nebo Mařenko. Jakmile totiž poznáte, jak snadný je recept, bez váhání ji adoptujete do své rodiny a budete pro ni potřebovat nějaké familiérní pojmenování. Požadavky má tahle játrová paštika jen tři: trochu jater, ideálně jemných kuřecích, kostku másla, a pak ještě 15 minut vašeho času.

 
 
 
 
 
      Vlastně taky kousek místa v lednici, protože k dokonalosti potřebuje i odležení v chladu. Recept, který vám na játrovou paštiku dnes předkládám, je ryzí a čistý, abyste si s ním mohli dělat, co chcete. Je libo játrovou paštiku s armaňakem? Nebo paštiku s portským vínem a piniovými oříšky? Či snad dokonce domácí játrovou paštiku s tymiánem a brusinkovým želé? To všechno vám dnešní recept splní na počkání. Záleží jen na nabídce vašeho domácího baru, spíže, kredence nebo online shopu s dovozem potravin.

 

 

 

játrová paštika
 
 
 
 

Játrová paštika na dva domácí způsoby

 

Játrová paštika existuje ve dvou různých podobách:

 

První možnost, jak paštiku připravit, je rychle opéct v pánvi játra nakrájená na nudličky, ochutit je a rozmixovat s máslem na kaši. Tím vznikne jemná, hebká, natírací paštika.

 

 

játrová paštika á la Májka

 

 

 

Druhý způsob vyžaduje mleté syrové maso, sekaná syrová játra, paštikovou formu a šetrné pečení ve vodní lázni. Tak pro změnu vznikne paštika, která má úmyslně hrubší strukturu a která se krájí na plátky podobně jako sekaná.

 

Obojí má svoje kouzlo, ale zároveň i své kuchařské zákonitosti a záludnosti. V tomto článku vám prozradím vše potřebné k prvnímu způsobu, ten druhý si nechám zase na jindy.

Takže si kupte kuřecí játra a máslo, vyhrňte rukávy, protože to bude trochu prskat, a jdeme na to.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]