O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MEDAILONKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 leden 2017
Přejít na obsah
MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak postupovat po kuchařském žebříčku k vyšším metám, třeba až k dokonalému bifteku. Za vepřovou panenku totiž neutratíte celou výplatu a postupně si zvyknete, jak zprudka opéct maso na pánvi a připravit z něj skvostný steak.

 

 

 

 

 

 

 

Vepřová panenka má všechny předpoklady k tomu, aby se nechala přeměnit na působivé medailonky: vypadá jako rovnoměrný váleček, což značně usnadňuje práci kuchařovu, má velmi jemné, minutkové maso a sluší jí nepropečená úprava. Proto se nelekejte, že je můj dnešní recept dorůžova. Není to rozhodně tím, že jsem ho chtěla sladit s vlasy. Takto upravená panenka je šťavnatější, měkčí, a rozhodně není nijak zdravotně závadná, protože syrová taky nezůstane.

 

 

Vepřové medailonky na dva základní způsoby

 

Sama od sebe se nabízí možnost, že medailonky z masa nakrájíte ještě za syrova a pak je necháte mihnout se horkou pánví. Necelé dva centimetry vysoké plátky masa jsou snadno manipulovatelné, rychle opečené a zas tak moc práce vám to nedá se o ně všechny postarat.

 

 

Jenže! Jelikož jsem už zmínila, že cíleným stavem je vnitřní propečení dorůžova, tedy nikoli skrz, připravíte se tak o velký podíl šťavnatého vnitřního, ne zcela propečeného masa. Proto, pokud vám můžu poradit, volte druhý možný způsob. Opékejte panenku nerozkrájenou, což v tomto případě znamená v přibližně 15-20 cm dlouhých válečcích, které bezpodmínečně mají stejnou tloušťku po celé své délce. Teprve po opečení a odpočinutí je nakrájíte a budete tak mít medailonky, které jsou růžové po celé řezné straně a opečené jen po obvodu. Tedy značka bezva perfekt ideál. 

 

 

 

 

 

vepřové medailonky
 
 
 

Jak kupovat vepřovou panenku na medailonky

 

S ohledem na to, že by maso mělo být po celé délce stejně silné, vybírejte vepřovou panenku už u řezníka. Placatému konci panenky, tak zvanému palci, se tentokrát vyhněte, je širší a méně rovnoměrný co se tloušťky týká. Sice se také skvěle hodí na rychlou úpravu, ale raději v podobě nudliček.

 

Pokud už doma – ne zcela vlastní vinou – máte méně pravidelný kousek panenky, můžete si pomoci kuchyňským provázkem. Zahněte jakýkoli tenký konec masa zpět a sešněrujte tak, aby se výsledek ze všech známých a popsaných geometrických těles nejvíce podobal válečku.

 

Dál při nákupu věnujte velkou pozornost tenkým, světlým, stříbřitě se tvářícím blankám na povrchu vepřové panenky. Budete je muset před přípravou masa všechny ořezat, protože jinak budou po opečení tuhé a budou maso kroutit. Čím čistší a opracovanější maso si koupíte, tím méně získáte ořezu a tím méně vás to bude stát práce.

 

Staření masa se u vepřového neřeší, takže se prosím řezníka neptejte, zda je odležené či nikoli. Nebylo, nemá být a takovým dotazem pouze přivodíte řezníkovi křeč očních svalů lidově zvanou oči v sloup.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]