O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MEDAILONKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 leden 2017
Přejít na obsah
MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 
 

Medailonky z vepřové panenky s medovo-hořčičnou omáčkou

Množství: 4 porce

 

 

Suroviny

 

  • 600-800 g vepřové panenky - 2 pěkné, pravidelně silné kousky dlouhé kolem 15 cm
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce sádla
  • 1 vrchovatá lžička anglické hrubozrnné hořčice
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lžička medu
  • 50 g másla


 

 

Postup


  • Očistěte maso od stříbrně vypadajících povrchových blan: malým nožíkem zajeďte pod kousek blanky a vyveďte nůž těsně pod jejím povrchem směrem k jednomu konci panenky. Chytněte blanku za uříznutý kousek a odřízněte ho i směrem k druhému konci panenky. Stejným způsobem zbavte maso ostatních blan po celém povrchu.

 

  • Maso jemně osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte sádlo, plotýnka by měla být zapnutá asi tak na dvě třetiny svého výkonu. Vložte oba kousky masa a postupně je kolem dokola opečte: vždy nechte minutu až dvě opékat, a jakmile zezlátnou a není problém maso odlepit z pánve, trochu pootočte. Na krátkých koncích maso neopékejte a na výšku ho nestavte, soustřeďte se jen na obvod. Zhruba po deseti minutách by mělo být maso rovnoměrně opečené kolem dokola a na dotyk nikoli měkké, ale pružné. Pokud je stále příliš měkké, dopřejte mu ještě jednu rychlou opékací otočku. Vyjměte z pánve do hlubokého talíře, kastrůlku nebo misky a postavte někam do tepla - do trouby vyhřáté na 80 stupňů nebo na mírně teplou plotýnku.

 

  • Z výpeku v pánvi slijte všechen tuk, přípečky ale zachraňte. Přidejte hořčici a chvíli, zhruba půl minuty, míchejte na stále zapnuté plotýnce. Zalijte vínem, ze dna odškrábněte všechny přípečky a nechte je rozpustit. Vařte asi minutu, dokud se tekutina neodpaří a pánev nezačne opět vypadat jako suchá, tím se barvivo z červeného vína promění z nepřitažlivé, zašlé fialové na sytou, živou hnědou. Zalijte 100 ml vody nebo vývaru, přilijte i šťávu, kterou v mezičase pustilo odpočívající maso a přiveďte krátce k varu. Chvíli povařte, dokud omáčka nezačne mít konzistenci sirupu. Odstavte, vmíchejte med a máslo nakrájené na několik kousků. Metličkou míchejte, dokud se máslo nerozpustí a nevstřebá, tím se šťáva zahustí a zjemní. Dochuťte solí, případně čerstvě mletým pepřem.

 

Odpočívající maso nakrájejte na plátky silné jako prst a podávejte přelité omáčkou.
Skvěle se k nim hodí fazolky se slaninou a jakákoli bramborová příloha.


 

Přeju báječnou chuť,

FLORENTÝNA

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : doktor
Tak to si nechám líbit,hurá ke sporáku.
leden 11, 2017 14:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]