O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘE-ZELÍ-BRAMBORY - A FLORENTÝNA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 říjen 2016
Přejít na obsah
KUŘE-ZELÍ-BRAMBORY - A FLORENTÝNA
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Suroviny

 

Množství: 4 porce

 

  • 4 kuřecí stehna
  • 500 g kysaného zelí (nezaměňte za kyselé sterilované)
  • 1 kg brambor
  • 2 velké cibule
  • 100 g slaniny
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sladké papriky

 

 

 

 

Postup


 

  • Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vemte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími stehny tu nejsou žádoucí.

 

  • Zelí, pokud je příliš kyselé, propláchněte jemně na cedníku, nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku.

 

  • Cibuli a brambory oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky. Cibuli rozeberte na jednotlivá kolečka a rozložte na zelí, tím od něj brambory dostatečně oddělíte a umožníte jim lépe změknout. Na cibuli rozložte všechny brambory a jemně je osolte. Zalijte vše smetanou.

 

  • Kuřecí čtvrtky opláchněte, jemně je ze všech stran osolte, okmínujte a zlehka poprašte paprikou. Položte je na bramborovou vrstvu, pochopitelně kůží nahoru. Čím lépe maso pokryje brambory, tím budou měkčí. Slaninu rozkrájejte na drobné kostičky a rozložte je na maso.

 

  • Pekáček zakryjte poklicí nebo dvěma vrstvami alobalu a vložte do horké trouby. Pečte 45 minut bez povšimnutí.

 

  • Sejměte víko, teplotu snižte na 180 stupňů a ještě 30-45 dopékejte do krásné zlaté barvy. O maso se v druhé polovině pečení můžete starat, zejména mu pomůže přelévání tukem a šťávou, které se hromadí u stěn pekáčku.

 

  • Vyjměte z trouby, maso rozdělte na talíře, přidejte k němu brambory. Následně promíchejte to, co zbylo v pekáčku, tedy zelí a smetanovou omáčku. Smetana se místy vlivem horka a kyselého prostředí srazila, ale promíchání ji vrátí zpět do kondice. Pokud se vám zelí s omáčkou zdá příliš vodovaté a řídké, můžete omáčku slít a v malém kastrůlku rychle a zprudka svařit na hustší konzistenci. Do té doby udržujte maso, brambory a zelí v teple, například ve vychládající troubě. Konečně na talíře rozdělte zelí s omáčkou a hned podávejte.


 

Zvědavá otázka na vás:

 

 

co všechno pečete v zelí?

 

 

Bůček? Klobásy? Celé kuře? Králíka?

 

 

 

FLORENTÝNA

 

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
Florentýnko : doktor
....díky za recept.Zatím jsme v zelíčku upravovali bůček.
říjen 17, 2016 13:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]