O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KUŘE-ZELÍ-BRAMBORY - A FLORENTÝNA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 říjen 2016
Přejít na obsah
KUŘE-ZELÍ-BRAMBORY - A FLORENTÝNA
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

Jak správně upéct kuře, zelí a brambory v jednom pekáčku

 

 I u tak tohoto jednoduchého jídla existuje několik věcí, na které byste si měli dávat pozor, protože jinak nemusí být výsledek perfektní.

 

 

 

vrstvení do pekáče zelí cibule brambory kuře

 

 

 

 

 

Kysané zelí

 

Možná víte, že syrové brambory a kysané zelí se v jedné nádobě společně nesnesou, protože ať vaříte, jak dlouho chcete, brambory v kyselém prostředí nezměknou. I na zelňačku se brambory vaří zvlášť, a teprve když jsou měkké, smí se přidat do hrnce k zelí a ostatním surovinám.

 

Takže když se obojí sejde v jednom pekáčku, je třeba trochu obezřetnosti. Dá se to vyřešit například tím, že vrstvu kysaného zelí oddělíte od brambor dostatečným množstvím cibule.

 

 

 

Brambory

 

Brambory tvoří prostřední vrstvu, protože na ně ještě přijde maso. Rozhodně na ně tedy nepůsobí dost tepla ani shora, ani zespodu. Kdybyste čekali, než se dostatečně zahřejí a změknou, bude ráno.

 

Ke změknutí jim pomůže tekutina a pára. Nesmíte tohle jídlo péct jen tak, nasucho, ničím nepodlité. Zde se nebojte velkého množství šlehačky, protože ke všem surovinám perfektně ladí a udělá skvělou šťávu.

 

Další věc, která pomůže bramborám změknout, je důsledné zakrytí masem. Čím méně budou zpočátku vykukovat, tím líp.

 

 

 

Slanina

 

Slaninou pokrájenou na kostičky v receptu zasypávám kuřecí maso. Dělám to proto, že se z ní při pečení postupně uvolňuje tuk a ten dělá maso šťavnatým. Nemusí se potom tak často přelévat, což je v zakrytém pekáčku vždycky trochu obtíž. Jak jsem slíbila v úvodu, jde nám všem přece o recepty pokud možno bezpracné, vhodné pro všední den.

 

S tím souvisí závěrečné doporučení. Za nedělní oběd tohle jídlo vydávat nemůžete, protože porušuje základní gastronomické pravidlo. To říká, že každá součást talíře by měla vzniknout jiným druhem tepelné úpravy. Pečené kuře, dušené zelí, vařený knedlík – znáte to. Na všední den je však výsledek perfektní.

 

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]