O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
NÁPADY Z LÍNÉHO HRNCE - 1 |
Úterý, 20 září 2016 | |||||||
Jak jsem slíbila, píšu vám recept na nejjednodušší a nejlahodnější džem ze švestek. Určitě všichni znáte běžné postupy, ale tohle je něco naprosto jiného. Jak víte, snažím se sem občas nějaký ten dobrý a jednoduchý návod zchrastit, takže tohle, co jsem si sama vyzkoušela - a dobře to dopadlo - vám nyní nabízím:
Ve zdejší tržnici jsem si nakoupila cosi jako švestky. Říkám "cosi", protože mám dojem, že to budou spíš nějaké blumy, jak jsou velké. Jsou velmi chutné a opravdu nekupujete jen obalenou pecku. Švestky jsem vypeckovala a nakrájela na čtvrtiny. Do hrnce se jich vešla cca dvě kila. Přilila jsem malý hrneček vody, přiklopila pokličku a zapnula na low.
Když jsem vařila předevčírem to maso, bála jsem se poklici odklopit, co to udělá, ale neudělá to nic. :-))). Takže po prvé várce švestek, když se mi tam hřeje druhá, jsem už suverennější. Na ovoce jsem si vyhradila jednu dřevěnou vařečku (to proto, abych si nepodřela kameninu) a asi tak po hodině jsem obsah promíchala. Po cca třech hodinách bylo hotovo a vypnuto. Můžu potvrdit, že už teď to bylo nesmírně lahodné.
Protože to dělám večer (spíš v noci, neb jsem sůva) a už jsem neměla sílu na pokračování, pokličku jsem zčásti odklopila a šla do hajan. Ráno, po návratu z defekační procházky s Kayou, jsem obsah přelila do jiného hrnce a dala vařit na kamna. Když to bylo dostatečně vařící, tak do hrnečku, co jsem z něj lila vodu, jsem si nasypala jeden gelfix se dvěma lžícemi cukru. Zamíchala pak do ovoce, kratince povařila (nemělo by to extra bublat, spíš tak "těsně před varem"), přisypala cca 30 deka cukru, zamíchala, krátce povařila, a pak už jen do skleniček, zavíčkovat a otočit "vzhůru nohama". Ty skleničky nejsou malé, ty švestky jsou fakt děsně velké; 25,- Kč/kg.
Zůstal mi malý hrneček na ochutnání. Mohu říct, že džem je hutný, sladký. Je fajn do jogurtu, na koláče, líbance, palačinky - prostě na cokoliv, co se džem používá.
Perfektní na téhle přípravě je:
- jen 15 deka cukru na kilo švestek - na dvě kila ovoce decka vody - žádné hlídání - stoprocentní výsledek
d@niela
|
< Předch. | Další > |
---|