O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
MASO PEČENÉ V JÁMĚ |
Pondělí, 22 srpen 2016 | |||||
Strana 2 z 3
Nu, a zatímco oheň hoří, začneme se věnovat masu. Mj. nejlepší je ramínko z prasete, kus hovězího z pupíku, zkrátka něco, co je dobře prorostlé, je toho hodně a jak už jsem se zmínila, nikomu se to nechce krájet a porcovat. Pět kilo je tak ideální váha. Maso prošpikujeme česnekem, obložíme bylinkami, které máme rádi, ničím nešetříme, a nakonec ten flák masa dobře zabalíme do alobalu.
Asi po hodině by měl oheň zvolna dohořívat; na žhavé uhlíky proto položíme čerstvé uříznuté větve, asi 3-5 cm silné a vytvoříme jimi mřížku. Na ni položíme maso v alobalu, a zaházíme ho listím. Například z kukuřice, vinné révy, atd. – zkrátka něčím zeleným, čeho je hodně a je to potenciálně jedlé, ale nikdo to nechce.
Vrstva listí by měla dosahovat až skoro k vršku jámy. Poté už přijde na řadu vyhrabaná hlína, kterou se jáma zahází, aby z ní neunikal kouř.
|
< Předch. | Další > |
---|