O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
MASO PEČENÉ V JÁMĚ |
Pondělí, 22 srpen 2016 | |||||
Strana 1 z 3 Možná jste se i vy zúčastnili párty, kdy se nad ohněm na špízu opéká pořádný kus masa. Vypadá to lákavě, ale výsledkem občas bývá spálený povrch a polosyrový vnitřek. Ono mít stále na starosti oheň, případně hlídat několik hodin rošt, není zrovna činnost přinášející nepřeberné množství zábavy. Co tedy s velkým kusem masa, které se skoro nevejde do trouby?
Ano, jde to nařezat, naporcovat, ale co to zkusit trochu jinak, způsobem amerických indiánů, způsobem dodnes používaným? Rozhodla jsem se proto vyzkoušet pomalé pečení pod zemí ve vykopané jámě, a podělím se s vámi o výsledek a mé zkušenosti.
Nejdříve si vykopeme jámu. Asi metr hlubokou o průměru taky cca metr. Pochopitelně, záleží na tom, kolik máme síly. Dno jámy vysteleme kameny (ideální by byl kus betonu), zkrátka něčím, co nasaje teplo a dlouho je pak drží. Pokud budete šikovní, je dobré kameny dát i po stěnách, ale pozor, aby se nezačaly bortit.
Připravíme si tvrdé dřevo. Na dně jámy pak rozděláme oheň, a ten udržujeme tak dlouho, dokud nemáme asi 30 cm vrstvu žhavého popela.
|
< Předch. | Další > |
---|