O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOMPOT Z MERUNĚK A CIBULEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 srpen 2016
Dámy, kamarádky, kuchařky a kuchařinky, mám k vám prosbu. Napsal mi kamarád, že by nesmírně rád - kompot z meruněk a cibulek, ana partes aequales, co do velikosti i množství. Mana nebeská. Že to jednou jedl, ale od té doby jsem to neviděl, nejed a nedostal, přestože nejedna pravila, že mu to z lásky udělá. Jenže - skutek utek. Jsa si vědom těkavosti této substance, nechtěl to z lásky, ale z oněch cibulek a meruněk. Ale prozatimní výsledek - Marnost, nic než marnost a trápení ducha.

 

 

 

 

 

Tak jsem hledala a hledala, a nejspíš to bude toto: 

 

 

 

Meruňkové chutney a meruňky ve sladkokyselém nálevu

aneb chuť Indie s domácím ovocem

 

 


 

 

 

Chutney má svůj původ v indické kuchyni. Jedná se o hustou barevnou omáčku, která má dochutit základní pokrm – obvykle stačí dvě lžičky, protože je chuťově hodně výrazné. Chutney působí jako stimulace trávení, povzbuzuje chuť k jídlu.

 

Původní se připravovalo z ovoce, cibule a rozinek, tyto ingredience se vařily s octem, kořením a hnědým cukrem. V době, kdy Indie byla britskou kolonií, se tento recept rozšířil i do dalších zemí. Postupně se ale měnil a upravoval, v současnosti existují stovky různých receptů. Například pro zmíněnou Británii je nejtypičtější chutney z manga. Běžně už se dá koupit i u nás, a to v různých odstínech chuti. Je dobré vyzkoušet, zda vám víc chutná pikantní, ostré, či sladší.  

 

 

 


 

 

Seznam ingrediencí

 

  • 1 kg pokrájených meruněk
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml jablečného octa
  • 100 ml balzamikového octa
  • 150 g cukru krupice
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli

 

Nejdříve si oloupejte cibuli a stroužky česneku. Rozkrájejte je nadrobno a osmahněte na rozpáleném oleji – cibule zezlátne za delší dobu, takže začněte s ní, a teprve za nějakou dobu přidejte i česnek. Do hrnce vsypte na kousky pokrájené meruňky a po chvíli i ostatní ingredience. Směs míchejte tak dlouho, dokud se meruňky nerozvaří. Hotové chutney nalijte do sterilizovaných skleniček. 

 

NEBO ZNÁTE JINÝ RECEPT?

 

 

d@niela

     
Komentáře (3)add feed
Hm. Tak prý to nejni ono.... : d@niela
je to tedy na vás, jestli někdo jste o podobné lahůdce slyšel...
Víte, co mi odepsal?

Tamto byl klasickej kompot v čirém nálevu -
cibulky a meruňky. Cibulky chutnaly jako meruňky a na rozdíl od
mdlého meruňkového kompotu tohle mělo příjemně štiplavou chuť
s harmonickým dlouhým ocáskem. Křupavé kuřátko, jemná bramborová
kaše s koprem, tyhle cibulomerunky a Chardonay, zrovna by takovému
jemnému šmekrovi bodly.

smilies/cheesy.gif


srpen 23, 2016 00:02
Hm, zajímavé : Míša šíša
Tak o meruňkovo-cibulovém kompotu jsem nikdy neslyšela, ale vyburcovali jste ve mně strašnou zvědavost. Mé chuťové pohárky jsou nažhaveny na nejvyšší míru tohle ochutnat. Daní, kde to ten kamarád jedl? Myslím v jaké zemi? A kompot byl kupovaný nebo vyrobený doma?
srpen 23, 2016 08:10
Tak tohle jsem nasla na nemeckych strankach: : Bara
750g merunky nebo hrusky, 250g cibule, 150g cukr, kousek cele vanilky, 2dl vody, 3dl ovocny ocet, 1KL sul a pepr podle chuti, mozno pridat 2 cervene cili papricky.
Merunky a cibuli narezeme na kousky a s vanilkou povarime ve vode do mekka, prilijeme ocet a pridame dalsi prisady a nechame na slabem plameni povarit asi 20 minut. Hotove eventuelne dochutime cukrem a soli a jeste teple nalevame do sklenicek a uzavreme. Mozna by se ten ocet mohl nahradit bilym vinem....


srpen 23, 2016 23:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]