O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2016
Přejít na obsah
GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Kdo chce být jen trochu moderní, už je hrdým majitelem grilu. Ti největší borci z něj každý rok na jaře ometou pavučiny, pořádně ho rozpálí, usuší si na něm pár plátků kuřecího masa, opečou dočerna dvě klobásky nebo Pepu v alobalu a po zbytek sezóny na něj ochotně zapomenou – tedy pokud není v dosahu někdo, komu by bylo záhodno demonstrovat míru moderní vybavenosti této domácnosti a zběhlost pána domu v disciplíně grilování.

 

 

 

 

 

 

 

 

grilovaná zelenina

 

     Pokus o ohromení hostů tímto způsobem nemám na mysli a už vůbec nemůžu začínající kuchařce doporučit, aby se o něco takového pokoušela sama. Nechám stranou make-up, který se nad žárem grilu roztéká přímo ukázkově a hosty sice přivede do němého úžasu, ale vás zase do řečí.

 

     Je tu ještě otázka ostatních důležitých kuchařských příprav, aby maso na stole nezůstalo zcela opuštěné. Chléb se sám nenakrájí ani neodnese na stůl, jak jste jistě dávno zjistili z vlastních zkušeností. Dresinky se neumíchají, zelenina se neočistí, saláty se samy nepřipraví, hořčice se sama nekoupí. A zcela jistě taky vím a mnohokrát jsem se o tom přesvědčila, že ani ubrousky jen tak z dobré vůle a vlastního rozhodnutí nenaskáčou na stůl.

 

 

 

 

     Venkovní grilování je prostě koncert pro dva hostitele. Plně závisí na ochotě mužské poloviny domácnosti zapojit se do procesu, od vystěhování pavouků až po závěrečné vypucování vychladlého přístroje. Jemu pak náleží chvála za zkrocení ohně a výborně opečené maso. Co na tom, že intenzivní podpůrnou a přípravnou fázi obstrarala druhá polovina páru. Tak velí nezvratná dynamika grilování.

 

     Takže milé dámy, pokud se přes to všechno toužíte ukázat u grilu a dokázat obecenstvu, že i vám právem náleží chvála větší než obykle, mám tu pro vás tři snadné recepty na téma grilovaná zelenina.

 

     Jsou ověřené, oblíbené, velmi rychlé, lehké, snadné a uchvacující. Nemusíte se bát, že by zůstaly na stole, viděla jsem mnoho mužů, kterak do nich nedočkavě boří své líce a vidličky. Vyčkejte na nestřežený okamžik u grilu, opásejte se apartní zástěrkou, přiskočte a užijte si svou chvíli grilované slávy.

 

 

1. Grilovaná zelenina v marinádě

 

     Těžko se tomu věří, ale i křehká zelenina je v žáru grilu značně odolná. Vydrží toho opravdu dost a nemusíte ji kontrolovat každých deset vteřin. Dokonce jí sluší částečné připálení až do stavu puchýřků. Obavy z horka proto pustťte k vodě.

 

 

 

grilování bez tuku

 

 

 

 

     Jestliže váš gril umožňuje nastavení na přímé i nepřímé grilování (víc o tom v článku o Grilování bez tuku, který jsem tu napsala předloni), rozhodně jděte do prudkého a přímého žáru. No a pokud máte jen základní gril, tak u něj stejně jiný způsob grilování nepřipadá v úvahu.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]