O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2016
Přejít na obsah
GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Grilovaný Caesar salát

 

Na Caesar salát jsou potřeba 2 věci:

 

římský salát (a žádný jiný)

a zálivka z majonézy, česneku, parmazánu a sardelek.

 

     Nevěřili byste, co se salátovými listy udělá krátký pobyt na rozpáleném grilu. Ano, i salát může patřit do kategorie zvané grilovaná zelenina. To si tak vezmete hlávku římského salátu, sejmete z ní poškozené vnější listy, a pak ji celou rozkrojíte napůl. Rozkrojenou stranou dolů ji položíte na gril a vyčkáte minutu, nanejvýš dvě, než se jí udělají hnědé stopy od horkého roštu.

 

     Tohle lokální grilování, téměř až sežehnutí, dodá listům zvláštní nasládlou chuť, taky maličko změknou. Pak už stačí jen poloviny hlávek rychle nakrájet na nudličky někde bokem na prkýnku, naházet do misky a smíchat se zálivkou, kterou jste si připravili předem a nyní ji máte po ruce.

 

 

Na zálivku vezměte a dobře promíchejte:

 

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžičku sardelové pasty (anebo vidličkou dobře rozšťouchejte 1-2 ančovičky)
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžičku (nebo víc či míň) bílého vinného octa – řiďte se chutí

 

 

     K Caesar salátu patří pochopitelně též krutony z bílého pečiva, a i ty můžete vyrobit na grilu. Já to s oblibou dělám tak, že nakrájím kousek včerejší bagety na centimetrové plátky, po obou stranách je zlehka pokropím olivovým olejem, jemně osolím, opepřím, posypu sušenými provensálskými bylinkami a naskládám na provizorní tácek, který jsem si vyrobila ze dvou vrstev alobalu. Tenhle tácek položím na gril a chvíli nechám pečivo po obou stranách zezlátnout.

 

     V tenhle okamžik nikam neodcházím, pečivo je třeba hlídat. Jakmile se spálí, není o co stát. Na talíři pak ještě salát zasypu další trochou parmazánu, ať už strouhaného, nebo hoblinkami.

 

 

FLORENTÝNA

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Prostě zeleninu opečte jen tak, suchou, dokud se jí zespodu nevytvoří nahnědlý obtisk grilovacího roštu. Potom ji otočte a ugrilujte naprosto stejným způsobem i z druhé strany. Jen papriku stačí grilovat po jedné straně, a to slupkou dolů.
Horkou zeleninu odkládejte do misky. Jde to rychle, takže než všechnu zeleninu opečete, vydrží teplá. Teprve nyní vše ochuťte, jak je libo. Vlažná grilovaná zelenina dobře pojme a nasaje všechny chutě.

Na tohle bych slyšet mohla, pokud zeleninu neslupnu dřív, než se mně podaří sehnat něco, čím pod zeleninou zatopím. Žádný gril nevlastním a jsem ráda, že ani nikdo v mém okolí mně tu nesmradí grilovacím uhlím. Ale v okolí jsou hned dvě místa, kde se dá grilovat,jsou k všeobecnému použití. Jedno pouze s lavičkou a dřevěným stolem, otevřené ohniště a rošt. To druhé je vymakanější, je v altánu s odvodem kouře a roštem a už jsme tam zkoušeli grilovat pár pstruhů. Je tu spousta popadaných stromů, tak možná zkusíme něco složitějšího.
červen 17, 2016 09:39
Dovolím si : Michal
přidat do komentářů jeden odkaz. Flo znám a ona mne, Daniela mně taky zná a já jí, navíc tahle kuchařka na kterou ukazuji je zcela nezisková, neplacená a vůbec zdarma. Pokud to Dani vadí, prosím smaž, ano?
http://www.grilovani-barbecue.com/ Je tam grilovacích receptů neurekom a k tomu další a mnohem víc. smilies/smiley.gif
červen 17, 2016 09:57
Jo grilovali jsme : Zdena
kdykoliv jsme se sešli. Ale to už je pryč. Loni když jsem se začala povalovat u Vltavy, tak jsem tam objevila několik hezky udělaných ohnišť na kterých se dal postavit gril a udělat si piknik. Nedovedete si představit, co lidí tam chodí. Zásoby pití chladí ve vodě. Jednou jsem dokonce pod Barrandovským mostem našla u břehu dvě plechovky piva, někomu uplavaly. Zeleninu jsme tehdy moc negrilovali, ale salátů bylo k masu udělaných něurekom.
červen 17, 2016 10:28
Ty oči Florentýnko. : Pepa
Věřím vám, jdu rozpálit gril. Přijďte to omrknout.
červen 18, 2016 10:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]