O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2016
Přejít na obsah
GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

 

     Na grilování se hodí především cukety, papriky a lilky. To vše nakrájejte na plátky silné kolem půl centimetru, očištěnou papriku překrájejte na velikost většího sousta. Tohle vše položte na žhavou mřížku grilu. Jen tak, nasucho, bez jakéhokoli oleje. Když totiž zeleninu předem naložíte do marinády, tak v horku potom zbytečně zničíte všechny ty jemné panenské oleje i čerstvé bylinky.

 

     Prostě zeleninu opečte jen tak, suchou, dokud se jí zespodu nevytvoří nahnědlý obtisk grilovacího roštu. Potom ji otočte a ugrilujte naprosto stejným způsobem i z druhé strany. Jen papriku stačí grilovat po jedné straně, a to slupkou dolů.

 

     Horkou zeleninu odkládejte do misky. Jde to rychle, takže než všechnu zeleninu opečete, vydrží teplá. Teprve nyní vše ochuťte, jak je libo. Vlažná grilovaná zelenina dobře pojme a nasaje všechny chutě. Především zalijte dobrým olivovým olejem a jemně osolte. Přihoďte jakékoli čerstvé nebo sušené bylinky, drcené koření. Jindy můžete pro změnu nakonec vmíchat i trochu vinného octa, tím vznikne teplý grilovaný zeleninový salát. No a pokud máte rádi bazalkové pesto, neobávejte se ho použít místo oleje, jakékoli další dochucení už není třeba.

 

 

 

2. Grilované plněné papriky

 

     Následující plněné papriky opět nejraději griluju zprudka a krátce, jen než se sýr rozpustí. Je to můj oblíbený kousek, ke kterému jsem přišla v jednom kempu na Sázavě. Od té doby myšlenku nocování ve stanu hned nezavrhuju a aspoň ji zvážím.

 

 

 

grilovaná plněná paprika
 
 
 

 

     Neváhejte touto lahůdkou obšťastňovat své blízké i po zbytek roku, mimo grilovací sezónu a v nevlídnějším počasí.

Gril vyměňte za troubu rozpálenou na 200 stupňů, všechno ostatní zůstává stejné.

 

 

Pro 4-6 osob budete potřebovat:

 

  • 6 zelených nebo červených podlouhlých paprik (nikoli širokých baculatých kapií)
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g pravé řecké fety
  • 5 snítek máty

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]