O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOSMATICE PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Středa, 08 červen 2016
Přejít na obsah
KOSMATICE PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
 
 
 
 
 
 
 
Kosmatice – smažené květy černého bezu

Kosmatice

– smažené květy černého bezu

 

 

Suroviny

 

250 ml smetany ke šlehání

2 žloutky

10 ml rumu

2 bílky

asi 30 květů černého bezu

60 g hladké mouky

100-150 ml mléka

500-800 ml oleje ke smažení

 

 

 

Postup

 

Květy nemyjte, broučky vytřepejte, stopku zastřihněte na zhruba 5 cm, aby se za ni květy daly pohodlně držet. Z bílků ušlehejte měkký sníh. Smetanu ušlehejte do poloměkka, nenechejte ji ztuhnout úplně. Třetinu ušlehané smetany si odeberte stranou, můžete ji použít k servírování. Smažený květák se podává s tatarkou, tak proč by se květy bezu nemohly podávat se šlehačkou? Do zbytku šlehačky postupně jeden po druhém zašlehávejte žloutky, potom rum, sníh z bílků a nakonec metličkou vmíchejte mouku. Mlékem nařeďte těstíčko tak, aby připomínalo hustou smetanu. Nejprve přilijte jen 100 ml mléka, zkuste si jeden nebo dva květy s tímto těstíčkem usmažit a teprve potom případně ještě trochu nařeďte, kdyby byly pokusné květy příliš baculaté a oplácané těstem.

 

Olej nalijte do menšího hrnce, protože ve větším byste potřebovali oleje značně víc. Mělo by ho být aspoň 3 cm na výšku a měl by se do něj vejít právě jeden květ. Olej dobře rozehřejte – po chvíli zahřívání do něj zkuste kápnout trochu samotného těstíčka. Mělo by hned bublat a plavat na hladině a za pár vteřin by mělo získat zlatou barvu, pokud už je olej dost rozehřátý.

 

Vezměte první květ, chytněte ho za stopku a namočte do těstíčka. Není potřeba, abyste byli extra důslední, jedno nebo dvě namočení stačí. Trochu oklepejte nebo otřete o okraj misky, jako byste otírali štětec, a hned vkládejte do oleje stopkou nahoru a květenstvím dolů. Několikrát zatáhněte za stopku a jednou nebo dvakrát povytáhněte květ z oleje, tím se květenství krásně rozloží do šířky a bude se smažit rovnoměrně. Smažte 20-30 vteřin, víc ne. Za tuhle dobu by květy měly zezlátnout. Pokud ne, víc rozehřejte plotýnku. Usmažený květ neobracejte, ale hned vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Pokračujte dál, až spotřebujete všechny květy nebo všechno těstíčko.

 

 

Ať se vám to povede – držím palce,

FLORENTÝNA

 

 

 


Komentáře (12)add feed
... : *deeres*
Stoupne vám cholesterol, raději si udělejte šťávu! smilies/wink.gif
červen 09, 2016 08:39
. : Míša šíša
Krásné a zajímavé pojednání o kosmaticích, dík.
Recept na těstíčko mě zaujal. Jak je v tom rum, tak to musím vyzkoušet!
Pozn. pro eNČého: ano, ano, já vím. Vynechám smetanu, vejce, mléko i hladkou mouku, to už jsou zbytečný ingredience navíc.
červen 09, 2016 08:39
Míšo šíšo, : *deeres*
tak se s tím nepatlej a ten rum vypij rovnou! smilies/grin.gif
červen 09, 2016 09:02
deeres, : Míša šíša
máš recht, co se s tím budu zdržovat. A kosmatici sním syrovou, což je nakonec dietnější než osmažená v tuku. Výborná idea - to budu mít zdravej den!
červen 09, 2016 09:30
Kosmatice trochu jinak : : mamča
Dostala jsem na ochutnání kosmatici v těstíčku. Bylo to moc dobré a netradiční. Těstíčko bylo vyrobeno z Bramborového těsta v prášku, přidáno vejce, osoleno a naředěno trochou mléka. Osmaženo na sádle.
Rychlé a dobré.
červen 09, 2016 10:14
Kosmatice taky trochu jinak, : Míša šíša
červen 09, 2016 10:56
Když už se budete patlat s tim těstíčkem : *NČ*
nebylo by daleko lepší s nim obalit stehýnka, prsíčka, kejtičky?
červen 09, 2016 11:49
... : Bara
Tempura, amazeni v testicku - Japonci timhle zpusobem smazi skoro vsechno - zeleninu, ovoce, maso, ryby a morske plody......dokonce na to maji specialni velmi jemnou (ryzovou ?)mouku.
Kosmatici mam v planu pokazde kdyz vidim vsude kolem rozkvetly cerny bez, ale jeste nikdy jsem to neuskutecnila. Snad letos!
červen 09, 2016 12:14
A to myslíš : Míša šíša
jako naše vlastní? smilies/wink.gif
červen 09, 2016 12:15
Míšo, klidně i cizí. Hlavně chutný : *NČ*
.
červen 09, 2016 13:36
Florentýnko : doktor
Florentýnko,před dobou dávnou kolega ze zaměstnání přinesl ochutnat kosmatici.Byla skvělá.Popsal jak jeho manželka tuto dobrotu tvoří a chtěl jsem překvapit svou lásku.Natrhat květy je snadné,ale co následuje je horror.Nedal jsem na radu a květy omyl a dál...?... si umíš představit ? Nebo ne?....Výsledek..? Vše jsem vyhodil.Florentýnko za tvůj recept děkuji,snad nyní si pochutnáme na mém výtvoru.(manželka a má maličkost)
červen 09, 2016 13:56
... : *deeres*

červen 09, 2016 15:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]