O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PERNÍČKY, PERNÍČKY... |
Středa, 11 prosinec 2013 | |||||||
První dekáda měsíce prosince je za námi, začíná ta druhá, plná obrovských příprav. A tak není divu, že mi začal v hlavě blikat majáček, že bych měla fofrem upéct perníčky, aby se do Vánoc stačily rozležet, jak mi radívala babička.
Zcela zbytečně, stejně se nikdy nestačily pořádně rozležet, protože byly dříve snědeny. Zhruba třetina byla zkonzumována veřejně právě při pečení, a to při sbírání upečených perníčků z plechu do krabice, druhá třetina tajně během doby, kdy byly pečlivě uschovány na dětem neznámém místě a asi je snědli mimozemšťani nebo vetřelci ze skříně s povlečením, kam jsem je důmyslně zahrabala do prostěradel, protože ani jedno dítko je prý ani nestačilo najít, natož ochutnat.
No a poslední třetinu jsem vždy horko těžko bránila při zdobení, kdy mi byly odebírány pacinkami nic si nezavdávajícími s chapadly chobotnic, a to jak co do délky, tak i co do počtu. No a co odolalo chapadélkům mých dvou dětí, to stačil sežrat pes ve chvíli, kdy pokreslené bílkovou polevou schnuly v kuchyni.
Tradičně již po hezkých pár let peču vždy ještě týden před Štědrým dnem další várku perníčků a zdobení probíhá narychlo bílou a hnědou čokoládovou polevou z pytlíku, co se jen nahřeje v mikrovlnce. Rozležet se zase nestačí, jelikož nestačí ani ztvrdnout, a úspěch mají vždy velký, převelký.
Takže milé pečící kudlanky a případní pomocníčci - kudlánci, jak jste na tom s perníčky vy?
Máte svůj oblíbený, léty vyzkoušený recept -
nebo jste zatím na vážkách, jestli perníčky vůbec péct
či raději počkat na ty babiččiny?
Pro ty, co chtějí mít perníčky vlastnoručně upečené a nazdobené, jsou tady dva moje recepty. Jeden od babičky a druhý od mé nejlepší kamarádky. Ty jsme pekli vždy na Mikuláše ve školce a děti si je pak samy zdobily. A protože si je nechci nechat pro sebe, tak tady jsou. Jsou výborné a doporučuji dělat rovnou z dvojité dávky, jsou hned pryč. A když budete váhat, který recept použít, zkuste to jako já a dejte je oba dva dohromady.
Tak docílíte dvojité dávky a zároveň vyzkoušíte oba recepty najednou!
Babiččiny perníčky
40 dkg hladké mouky 15 dkg moučkového cukru 5 dkg másla 2 celá vejce 3 polévkové lžíce medu prášek do perníku
Těsto nechat nejméně 2 hodiny v chladnu odpočinout, potom rozválíme, vykrájíme a pečeme na vymazaném plechu nebo pečícím papíru.
Perníčky od Hely ze školky
40 dkg hladké mouky 14 dkg cukru 7 dkg másla 2 lžíce medu 1 lžička sody perníkové koření 2 vejce
Postup stejný jako u předchozích perníčků.
Dobrou chuť všem přeje Vodoměrka
(psáno před celými šesti léty... a nechávám i ty půvabné komentáře.)
|
< Předch. | Další > |
---|