O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NĚCO NA ZUB PRO MALÉ KOLEDNÍKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 březen 2016
Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...

 

 

 

    

 

 

 

     Tohle všechno jistě znáte a taky míváte o Velikonocích na stole. Pokud ovšem máte malé děti nebo na svátky čekáte "větší dětskou návštěvu",  mohly/i byste jim krom tradičního beránka  a mazance přichystat i malé překvapení: 

 

 

VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA

 

2 balíčky dětských piškotů

(použijete možná jenom jeden, ale jistější je mít v záloze další)

balíček želatinových bonbónů

čokoládová poleva

60g práškového cukru

60g másla nebo tuku

1 žloutek  

 

 

 

Nejdříve si vyrobíme krém:

 

     přesijeme do mísy práškový cukr, přidáme žloutek a máslo a vyšleháme do krému. Krém odložíme vychladit do ledničky a zatím si nakrájíme červené želatinové bonbóny na plátky a z těch vykrájíme hřebínky a zobáčky  Já použila gumové medvídky.

 

 

 

     Jeden vydá na tři plátky na hřebínky, jdou výborně vykrájet podle původního tvaru medvídka a z příčně krájených medvídků jdou snadno vykrájet trojúhelníky na zobáčky.  Z koupeného pytlíčku čokoládové polevy odstřihneme malilinkatý růžek (opravdu dírku o špetku menší než milimetr, zvětšit se dá vždycky), aby šlo tím slaboučkým pramínkem čokolády malovat, rozehřejeme v hrnečku s horkou vodou, osušíme a malujeme.  Na piškoty, určené pro hlavičky kuřátek, namalujeme čokoládou oči a na „podstavcové piškoty“ přimalujeme nožky - drápky.  

 

     Pak piškoty s namalovanými očky krémem slepíme a přidáme bonbónové hřebínky a zobáčky. Na podstavcový piškot uděláme krémem kopeček a do něj připevníme slepené kuře. Hotová kuřátka dáme vychladit do lednice, aby krém trošku zatuhl a kuřátka se zpevnila a držela tvar. Dávka krému mi vyšla na 38 kuřat.

 

 

Držím palce všem kudlankám, aby je Velikonoce moc "nebolely"

a všem dohromady přeju

báječnou dobrou chuť

 

 

MARKÉTKA

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
... : -doktor-
Jednoduché a docela dobré....díky....!!!!!!!!!!!!!!!!
březen 21, 2016 14:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]