O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
GULÁŠEK PODLE VLADIMÍRA |
Pondělí, 14 březen 2016 | ||||||||
Strana 4 z 4
Hrnec vraťte na plotnu, přidejte větší část rozetřeného česneku a zase pod pokličkou, za občasného míchání, na mírném stupni, vařte dál. Pokud postupujete správně a dusíte stále pod pokličkou, tak v podstatě nemusíte ani moc podlévat vodou (když už, tak je lepší vývarem). Tajemství dobrého guláše je také v tom, že je podlévaný jen minimálně a vlastně se celou dobu vaří ve vlastní šťávě.
V této fázi já osobně přeliju obsah hrnce do „papiňáku", kde vařím asi 30 minut (podle tuhosti masa - poznáte při krájení) od natlakování. Pokud papiňák nemáte, tak musíte počítat s delší dobou vaření - kližka je tužší maso! Odměnou za delší úpravu v obyčejném hrnci, je ale o trochu lepší chuť, takže záleží jen na vás a vašich časových možnostech - a na vybavení kuchyně...
Pokud vaříte dál v papiňáku, tak po těch 30-ti minutách opět guláš přemístěte zpět do „obdělávacího" hrnce, kde ho dovaříte. Ať už jste vařili v papiňáku, nebo stále v hrnci, další postup je stejný. Přidejte 2 polévkové lžíce kečupu, ten zbytek rozetřeného česneku a prohřejte. Podle potřeby (vždy jen trochu!!!) podlijte vodou (nebo vývarem) a posypte povrch guláše asi třemi polévkovými lžícemi polohrubé mouky. Ihned promíchejte, ať se vám neudělají hrudky a přilijte vodu (vývar) do požadovaného množství omáčky.
Konzistence musí být spíše hustší. Ochutnejte a popřípadě potřeby dosolte. Aby měl guláš „říz", přidávám pár kapek octa. Pozor ale!!! Opravdu jen pár kapek, které si odměřte mimo hrnec na malou lžičku. Jestli tam dáte té kyselosti moc, tak si na mě nestěžujte!!!
A zbývá už jen povařit asi deset minut (pod pokličkou) a jste u konce dnešní alchymie.
Chlapská klasika...
Dobrou chuť, pokud to po mně zkusíte, přeje
|
< Předch. | Další > |
---|