O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VYNIKAJÍCÍ TVAROHOVÉ ROHLÍČKY PDF Tisk E-mail
Středa, 09 březen 2016
Tyhle rohlíčky dost možná znáte, já se je rozhodla upéci právě dnes. Recept koluje internetem a po kamarádkách, já ho dostala nezávisle od jedné kamarádky a současně i od dcery - obě mi ho vřele doporučovaly. 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Tvarohu je tak asi půl kila na půl kila mouky, ale když tam dáte jakoukoliv jinou náplň, rozhodně neprohloupíte. Meruňkovou, makovou, ořechovou, nugettu... Takovým jídlům se u nás říkalo jedním slovem: "samožer" :-)))

 

 

 

 


VYNIKAJÍCÍ KŘEHKÉ ROHLÍČKY

 

ingredience:

 

500g mouka polohrubá
42g droždí čerstvé
2ks žloutek
2PL cukr práškový
250ml mléko
1/2 balíčku prášku do pečiva
2dl olej
špetka sůl

 

náplň:


tvaroh
vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
rozinky

 

 

     Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto. Mísíme ho přibližně 15-20 min. Rozdělíme ho na 8 dílů. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv. Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně.

 

      Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení). Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout. A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (dorůžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem. Jsou jedna báseň.

 

     Dobrou chuť!

d@niela


 

 

Komentáře (23)add feed
Vypadají krásně, : Míša šíša
hned bych si jeden dala ke kafi, co právě popíjím.
Daní, ta fotka je ilustrační, anebo se jedná o tvůj aktuální výtvor?
březen 09, 2016 09:29
Rohlíčky vypadají lákavě. : mamča
Jen se divím použití droždí a prášku do pečiva současně ?
Já dělám buď kynuté, nebo z prášku do pečiva. Tuhle kombinaci neznám, ale asi to má nějaký důvod.
Jaký ?
březen 09, 2016 10:48
Prosím, : Milene
jeden přeposlat, uvařila jsem si kafe. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif

To sníš sama? pejsci nesmí.
březen 09, 2016 11:19
Já to dneska teprve podle tohoto receptu upeču. : d@niela
A pak asi budu muset většinu dát zmrazit, protože bych to "neřestně sežrala"....


březen 09, 2016 11:58
Daní, : Míša šíša
tak nám pak dej vědět, jak to dopadlo.
Recept jsem předtím podrobně nezkoumala, dávám za pravdu mamče, že je zvláštní kombinace droždí a prášku do pečiva. I bez toho prášku mi celá kostka droždí přijde na 1/2 kg mouky docela dost.
březen 09, 2016 12:11
... : deeres
Také mně zarazila kombinace droždí a prdopeče, podle mne to je chyba v receptu. Nikdy jsem se s touto kombinací nesetkala, myslím, že tam má být pouze droždí, s práškem by takhle nadýchaně určitě nevypadaly.

březen 09, 2016 12:19
... : deeres
Teď jsem si to ještě jednou přečetla a ten prášek tam je asi proto, že se z droždí nepřipravuje nejdříve kvásek, ale stejně mně to připadá divné!?! Možná se s hmotou těsta takhle lépe pracuje,bude tužší, než kdyby se nechalo normálně vykynout.
březen 09, 2016 12:23
... : mia I
dělám a jsou výborné. Prášek do pečiva nedávám. Udělám v mouce důlek a přidám suroviny, závěrem nastrouhám do důlku droždí (malá kostička Míšo není moc, když je nenecháváš skynout jako běžné kynuté pečivo) na malých otvorech, spojím v těsto. Těsto rozdělím na bochánky, nechám odpočinout cca 15 minut, každý bochánek pak rozválím pomocí malého válečku s rukojetí (výborná věc v kuchyni, k nezaplacení). Tím mi vznikne kulatá placička, kterou pomocí radélka dělím na 4 díly a pak každý další zase na polovic, vzniká 8 ks. Náplně dávám málo, už jsem se poučila, že když dám víc, špatně se zavinují. Nejsou tolik sladké, já už je hotové necukruji, jen o posvícení je lehce zapráším prosátým moučkovým cukrem.

Kdo je chce mít hodně sváteční, možná by stálo za úvahu je po vyndání z trouby potřít směsí rozpuštěného másla a rumu jako moravské koláčky.
březen 09, 2016 12:23
... : mia I
jo a olej nedávám, dávám zlatou hanou nebo máslo dvojku.
březen 09, 2016 12:25
Krása : Justík
Moc nepeču - nechce se mi tomu věnovat čas.. Ale tohle bych si tedy dala ke kafíčku hned.. A nejen na MDŽ smilies/wink.gif
březen 09, 2016 12:47
Co raději do toho vrazit kus párku, osolit a okmínovat? : NČ
.
březen 09, 2016 14:10
NČ, : Míša šíša
pro mě by to naslano bylo ideální. Uvnitř slaninka, sýr - mňam!
březen 09, 2016 14:38
Míšo Šíšo, vždyť já u mám na to nakoupené : NČ
i lístkové těsto. V mrzáku ho mám už skoro rok. Nemaje válec, hodlal jsem to uválet flaškou od Kozla. Jen jsem si ještě nevzpomněl.... Teda, vzpomenu si pravidelně, ale vždycky, když na to zrovna nemám čas. A když zase bych i čas měl, nevzpomenu si.
Na tom je blbý, že se nejdřív musí nechat rozmrazit. A vzpomenout si večer, že ho musím přendat z mrzáku nahoru do lednice, to je pro mě už úkol na hranici kapacity mého mozku. Teď ale plánuji, že se snad zadaří u příležitosti mého svátku a dožitých (snad) narozenin. To chci dělat též tu zaručeně pravou krabí pomazánku z tresky. Tak uvidím.
Nebo myslíš, že už po roce bych spíš tu lístkovou zmrazeninu měl pro jistotu raději vyhodit a pořídit v Tescu lístkové těsto čerstvější? Nevím, nevyznám se v tom.
březen 09, 2016 15:37
NČ, : Míša šíša
po roce bych to já osobně už vyhodila.
březen 09, 2016 16:30
NČ, : deeres
nevyhazuj, podívej se na záruku. Pokud bylo koupeno už zmrazené a nebylo vystaveno rozmrznutí, klidně rok vydrží. A když si nevzpomeneš vyndat ho z mrazáku, natoč do hrnce teplou vodu, ne horkou a originál zabalené, ho do vody strč. Tak za dvě hoďky je připraveno na rozválení.
březen 09, 2016 17:13
Dík vám oběma za dobré rady. : NČ
A protože jsou 50:50, přikloním se pro jistotu k neriskování se zažívacím traktem.
březen 10, 2016 08:44
NČ, : deeres
skvělé rozhodnutí, máš to bez práce! smilies/grin.gif
březen 10, 2016 12:54
Deeres, práce bude tak jako tak : NČ
ale pro jistotu s novým těstem.
březen 10, 2016 20:22
Kruciž, kruciž, : Sidon
pravím s Vochomůrkou, o té kombinaci kvasnic s Prdopečem pořád nic. Mně to taky přijde divný, ale možná je to nějaký trik, co to udělá právě o hodně lepší.

smilies/angry.gif
březen 12, 2016 20:52
Ahoj Sidonku, : d@niela
tak jsem se dívala všude možně na internetu - a bude to asi následovně:
BUĎ dáš droždí, NEBO kypřící prášek...
protože na tyhle rohlíčky jsou recepty všude téměř stejné, jen se liší tím neřádem na kynutí :-)
březen 13, 2016 23:28
Tak dík Danielko, : Sidon
já ty rohlíčky asi stejně dělat nebudu, ale dostal jsem na ně chuť, jako asi spousta jiných, když jsem viděl tu nádheru na přiloženém fotu. Na sladký moc "nésu", i když čas od času si něco sladšího dám, ale stačí mně třeba jen toustovaný bílý chleba s džemem. Asi abych měl nějaký ten cukr.

smilies/wink.gif
březen 14, 2016 00:52
Tohle jsem : Sidon
dostal od kamaráda mailem, tak to sem vetnu, ale pro většinu to bude asi to známé - nošení dřeva do lesa -

https://www.facebook.com/photo.php?v=481684241931614&set=vb.165276960239012&type=2&theater
březen 14, 2016 09:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]