O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 únor 2016
Přejít na obsah
ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5

 

 

 

Dušení

 

Nenakukujte pod pokličku, nemíchejte rýži, vydržte a trpělivě vyčkejte, co se stane. Jakékoli zasahování do vnitřních záležitostí kastrůlku může způsobit méně načechranou, více ulepenou rýži. Po 15 minutách odejměte pokličku a promíchejte rýži velkou dvouzubou vidličkou na maso (případně obyčejnou vidličkou).

 

 

 

 

dušená rýže
 

 A to je celá věda.

 

 

 

 

Základem to začíná

 

Možná se ptáte, k čemu je tohle všechno dobré. Za prvé je to dobré k tomu, že si uvědomíte rozdíl mezi dobrou rýží a podřadnou rýží. Varné sáčky a předvařenou rýži můžete klidně vyhodit. Navíc postupně poznáte, že pouhý přívlastek “dlouhozrnná rýže” na obalu ještě neznamená tu nejlepší možnost a nejlepší řešení. Soustřeďte se na basmati a jasmínovou rýží a budete mít zcela jiné zážitky. Nemyslím cenové.

 

A za druhé, s tímto základem se dá vykročit směrem k něčemu, čemu se říká ochucená rýže. Ta se dá připravit dvěma způsoby: buď udusíte neochucenou rýži a s něčím ji potom smícháte, anebo nejprve rýži s něčím smícháte a pak teprve společně podusíte. Jak asi tušíte, druhá možnost je ta správná: jen tak se chuť prolne s rýží skrz naskrz.

 

Líný restaurační kuchař volí první možnost, zkušený tu druhou. Pokud nevíte, na čem si stojíte, a chcete si ho otestovat, objednejte si u něj kari rýži. Správně udělaná je půvabně žlutá i uvnitř každého zrnka. Když ale kuchař udušenou planou rýži smíchá s kari kořením až nakonec, bude žlutá jen na povrchu. Koření se nestihne prolnout s rýží a barva taky ne.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]