O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 prosinec 2015
Přejít na obsah
VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Až do svých zhruba 30 let jsem v podstatě nevěděla, že něco jako vinná klobása existuje. Celý svět ji přede mnou tajil jako vřeteno kolovrátku před Šípkovou Růženkou. Ale i ta se jednou nechala nachytat zlou babiznou, která na sebe vzala podobu líbezné stařenky. K vyzkoušení vinné klobásy mě přemluvil můj drahý muž, když na sebe vzal podobu líbezného mladíka s balíčkem z řeznictví v ruce.

 

 

 

 

 

 

 

     Ten mladík byl samozřejmě jen dočasný převlek a já jsem se u vinné klobásy zasekla na příštích sto let.

 

 

vinná klobása

 

 

Když se řekne vinná klobása, hned mi prolítnou hlavou tři myšlenky:

 

1.     Kde ji letos na Vánoce budu kupovat?

2.     Budou mým nebožátkům nenajedeným stačit dvě kila?

3.     Popraská při pečení?

 

     Nutno dodat, že pro mě do té doby neexistoval ani bramborový salát se šunkou. Začala jsem proto s obojím pomalu, po půl kile od každého. Pochopitelně se to ukázalo jako velmi špatný nápad. Co jiného jsem taky mohla čekat? Půl kila bylo zatraceně málo.

 

 

Vinná klobása v kuchyni

 

     S vinnou klobásou jsem začala koketovat velmi opatrně... Nejprve jsem ji smotávala do malých šneků, křížem propíchala špejlemi a opékala na nepřilnavé pánvi. Chuťově výborná, vzhledem spíš sázka do loterie. Později, když jsme společně s klobásou překonaly seznamovací fázi, jsem si dovolila ji nejprve spařit v horké vodě, protože to tak doporučovala jedna stará kuchařská kniha. Tím se mi podařilo spolehlivě zabezpečit nejen chuť, ale i nepopraskaný vzhled.

 

     Momentálně doma procházíme pažravou pubertální fází, kdy se mi klobásy nevejdou do pánve, natož do tří pánví, takže je peču v troubě na plechu. A řeknu vám, že konečně mám pocit, že Vánoce jsou svátky klidu a míru.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]