O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 prosinec 2015
Přejít na obsah
VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Strana 4

 

 

 

 

 

 

 

Pečení vinné klobásy

 

     Ideální teplota, při které se klobásy pečou sice zvolna, ale přesto do zezlátnutí, se nachází kolem 140-150 stupňů. Dejte jim čas, bude jim to maličko trvat. Právě proto snadno hrozí, že si nevšimnete, jak by už rády skočily z trouby na talíř.

 

    Tím, že klobása má na porvrchu tenké střívko a obsahuje mouku z pečiva, snadno se chytá k pánvi nebo plechu. Při pokusu o otočení ji pak snadno potrháte. Nepřilnavý povrch je výhodou, ovšem papír na pečení to rozseká docela. Malý krůček pro člověka, ale velký krok pro lidstvo.

 

     Aby se klobása vůbec mohla opéct dozlatova, budete ji muset zpočátku potřít tukem. Nejlepší je – jak jinak – vepřové sádlo, ale poslouží i rostlinný olej. Vezměte štěteček nebo peroutku a klobásu pěkně vybavte vrstvou tuku. Jak se zahřeje, pustí vlastní tuk a tekutinu, takže ji v průběhu pečení můžete potírat výpekem.

 

      Čím líp se o ni budete starat, tím vypečenější, křupavější, zlatavější a nepopraskanější vaše vinná klobása bude.

 

 

 

 

Další triky

 

     Jestliže vám moje úvodní setkání s vinnou klobásou připomíná posloupnost seznámení – randění – svatba – líbánky, tak určitě dobře víte, že tím celý příběh zdaleka nekončí. Teprve pak nastává to pravé dobrodružství v podobě překonávání stereotypu, odpouštění chyb, které dřív nebyly vidět, hledání nových možností vzájemné společné zábavy. Stejné je to s vinnou klobásou. Až se ji jednou naučíte připravit bez popraskání, začnete vymýšlet, jaká jídla byste s ní ještě mohli zažít a kam byste ji mohli ještě vzít.

 

 

 

Tak třeba:

 

  • Když obsah klobásky vytlačíte ze střívka, poslouží jako skvělá náplň do masových kapes a rolád. Včetně plněných řízků.
  • Vinná klobása stočená do podoby šneku se dá obalit v trojobalu a usmažit jako klasický řízek.
  • Vinná klobása je úplně báječná, když ji zapečete v pekáčku podlitou šlehačkou.
  • Klobásu můžete při pečení podložit vrstvou kysaného zelí. To zelí může být i s jablkem.
  • Zahlídla jsem i nápad použít ji jako náplň do různých kapes z pečiva, například z listového těsta.

 

Přes to všechno s ní každé Vánoce budete zažívat znovu to stejné romantické kouzlo.
 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]