O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYLINKOVÁ SŮL PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 listopad 2015
Můžete ji použít místo soli na jakékoli maso, zeleninu, brambory, dokonce i na popcorn nebo na chléb s máslem. Příprava je velmi jednoduchá: nasekáte bylinky (můžete k nim přidat i česnek) nožem nebo v kuchyňském robotu, rozložíte je na papír na pečení a necháte proschnout. Na bylinkovou sůl se hodí hlavně tymián, rozmarýn, majoránka, oregano, šalvěj, ale taky třeba levandule.

 

 

 

 

 

Na jednu skleničku:

 

100 g hrubé mořské soli, nejodidované, nebo 125 g kosher soli (vysvětlení rozdílu mezi

 těmito druhy solí najdete v minulém článku o solení)

2 velké hrsti čerstvých bylinek, 3 - 4 stroužky česneku (nemusí být)

 

 

 

 

 

 

     Oloupejte česnek a nasekejte ho nožem nahrubo. Přidejte lžičku soli a pokračujte v sekání nožem, až se česnek se solí dobře spojí. Můžete to klidně udělat v kuchyňském robotu se sekacím nástavcem. Bylinky po částech nasekejte nožem velmi letmo nahrubo. Přidejte  je k česnekové soli, posypte dalšími dvěma vrchovatými lžičkami soli a dál sekejte nožem nebo v robotu, až se obojí spojí a promísí.

 

     Vmíchejte zbytek soli a rozložte tuhle bylinkovou směs na pečicí papír. Položte ho někam na suché místo, ideálně tam, kde se trochu hýbe vzduch. Nech několik dní proschnout. Sůl bylinky zakonzervuje a vysuší, ale nechá jim krásné aroma. Bylinkovou sůl zavřete do skleniček a používejte do vaření. Taky dobře poslouží jako krásný a voňavý jedlý dárek.

 


Mějte se krásně a ještě jednou: solení zdar,

FLORENTÝNA
 
 

 

Komentáře (1)add feed
... : marty
moc zajímavé s touhle solí. Rozšířila jsem si kuchařské obzory a bylinkovou sůl určitě vyzkouším.
listopad 13, 2015 11:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]