O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
BYLINKOVÁ SŮL PODLE FLO |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 10 listopad 2015 | |
![]()
Na jednu skleničku:
100 g hrubé mořské soli, nejodidované, nebo 125 g kosher soli (vysvětlení rozdílu mezi těmito druhy solí najdete v minulém článku o solení) 2 velké hrsti čerstvých bylinek, 3 - 4 stroužky česneku (nemusí být)
![]()
Oloupejte česnek a nasekejte ho nožem nahrubo. Přidejte lžičku soli a pokračujte v sekání nožem, až se česnek se solí dobře spojí. Můžete to klidně udělat v kuchyňském robotu se sekacím nástavcem. Bylinky po částech nasekejte nožem velmi letmo nahrubo. Přidejte je k česnekové soli, posypte dalšími dvěma vrchovatými lžičkami soli a dál sekejte nožem nebo v robotu, až se obojí spojí a promísí.
Vmíchejte zbytek soli a rozložte tuhle bylinkovou směs na pečicí papír. Položte ho někam na suché místo, ideálně tam, kde se trochu hýbe vzduch. Nech několik dní proschnout. Sůl bylinky zakonzervuje a vysuší, ale nechá jim krásné aroma. Bylinkovou sůl zavřete do skleniček a používejte do vaření. Taky dobře poslouží jako krásný a voňavý jedlý dárek.
FLORENTÝNA
|
< Předch. | Další > |
---|