O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SPARERIBS ČILI ŽEBÍRKA PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 září 2015
Přejít na obsah
SPARERIBS ČILI ŽEBÍRKA
Strana 2

 

 

 

 

 

Barbecue marináda

3 polévkové lžíce rostlinného oleje,
1 cibule nakrájená nadrobno,
4 drcené stroužky česneku,
1 konzerva loupaných rajčat,
2 cl jablečného octa,
2 dl vody nebo červeného vína,
1 menší šálek silné kávy,
6 polévkové lžíce cukru,
1 polévková lžíce koření chilli,
4 polévkové lžíce rajského protlaku,
3-4 polévkové lžíce Worcesterové omáčky,
1 polévková lžíce hrubé hořčice,
3 čajová lžička soli,
1 polévková lžíce mletého pepře,

     Cibuli osmahneme na oleji do slámova, přidáme na pár okamžiků česnek a pak další ingredience.Vše vaříme pomalu jednu hodinku za občasného promíchání.

 

 

 

 

      Ke grilovaným masům patří zeleninové saláty a tady máme jeden moc dobrý přímo z Ameriky. Jmenuje se Coleslaw a připravuje se s předstihem, aby se proležel v lednici minimálně jednu hodinu před podáváním.

Coleslaw salát

1 malá hlávka zelí,
1 dl mléka,
1 dl cukru,
6 polévkové lžíce jablečného cidrového octa,
3 polévkové lžíce dobré majonézy,
3 drcené stroužky česneku,
2 mrkve,
1 čajová lžička soli,

     Hlávku zelí nakrájíme na slabé proužky, mrkev oškrábeme a nastrouháme. Přidáme další ingredience a řádně promícháme. Necháme zrát v chladu minimálně jednu hodinu.

 

 

 

 

Co pít????

      Tak ke grilovanému masu se pije pivo i víno. Jelikož však Američané nemají tak dobré pivo jako Češi, naučili se mnozí pít ke spareribs víno z místních zdrojů a to vpravdě víno vynikající!!! Zinfandel!!!

Téměř neprůhledné červené víno silné vůně a agresivního aroma po třešních, višních a ostružinách. Tohle víno je plné ovocné chuti a krásně doplňuje spareribs. Snoubení je nezapomenutelné. Víno má dlouhé a těžké doznívání, ale v ústech je stále dlouhé a těžké doznívání i ze spareribs!! Co dělat?? No, tak nijak bych to nepřebíjel. Kousek spareribs a hlt vína a jste pořád u vytržení.

      Všechno máme připraveno a jedeme dál. Spareribs máme nakořeněné, roztopíme gril na málo nebo troubu na půl výkonu a začneme. Spareribs se musí péci pomalu a to podle tloušťky nejméně dvě hoďky. Netlačíme na pilu a nenecháme se ovlivnit hladovci. Spareribs rozložíme na gril a přikryjeme když máme čím. V troubě pečeme spareribs v pekáčích dvojácích.U kulových grilů to je jasné tam je poklice už od výrobce, u jiných grilů to dořešíme tím, že snižujeme příkon tepla a častěji spareribs otáčíme.

      Hodinka uteče jak voda, a už to voní. Tuk si občas zaškvíří, občas kapka padne do ohniště, ale my jsme v klidu. Otáčíme zodpovědně spareribs a ty se nám odměňují krásnou barvou a zejména vůní. Chrupky, které dávají masu šťavnatost pracují na plný výkon, maso zlátne a téměř padá od kosti.

      Dvě hodinky jsou pryč a spareribs jsou k snědku, voní kořením, mají krásnou barvu, ale ještě musí absolvovat finální proceduru. Napřed klackem odeženeme hladové hosty, kteří se v nevědomosti staví do fronty v přesvědčení, že je již hotovo. To by jste se divili, co zlých pohledů schytá takový grilovač....

      Natrháme si alobal, porce spareribs na něj poklademe, bohatě potřeme barbecue marinádou a pečlivě zabalíme. Hotové balíčky opět vložíme na gril a grilujeme dalších půl hodinky. Výsledný efekt je fantastický. Šťavnaté maso nedostižné chuti, které se rozplývá na jazyku, gurmánské aroma a ta královská chuť....a k tomu vynikající salát a nedostižné víno...

 


Nevraživost je zažehnána, klacek odhozen,

kamarádi vás poplácávají po zádech

a jejich krásné ženy vám dávají upřímné hubičky.

 

 

 


A teď už vám přeji dobrou chuť,

jménem mým i kamarádovým.


Tom Mozer a já, Michal


 

Komentáře (5)add feed
Jako vždy jsem na něco zapomněl. : Michal
Totiž, žebírka mají "zabudovaný" teploměr. Hotová jsou až kosti slabšího konce vykouknou jeden centimetr ven z masa. Pak skutečně jdou snadno od kosti, přímo odpadávají.

A ještě jedna důležitost. Spodní strana je potažena blánou, která když se upeče dodá masu nepříjemnou až smrdutou pachuť a proto musí pryč. Podebrat něčím tupým, třeba i příborovým nožem, do dírky nacpat prst, nadzvednout a tahat a urvat. Aby to neklouzalo, je dobrý kus utěrky.
září 28, 2015 10:41
Michale : mia I
všechno nejlepší k dnešnímu svátku, zdraví Tobě i Aničce.
září 29, 2015 08:57
mio l : Michal
Děkuju moc a moc, děkujeme oba. smilies/kiss.gif
září 29, 2015 10:22
Tom a Michal : -doktor-
Znám,papal,ale cibulový a česnekový prášek nééééééééé,jen čerstvoučký......Ahoj
září 29, 2015 13:54
Doktore, : Michal
vždy když potřebuju používám čerstvé, samozřejmě. Ale, sušené, tedy cibulový a česnekový prášek má jednu výhodu, nepřepaluje se. Proto je v některých případech lepší ten sušený.
říjen 02, 2015 09:51
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]