O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZÁVITKY Z MLETÉHO MASA - ANEB CO DŮM DÁ PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 září 2015
Závitky, respektive ptáčky, jde udělat snad téměř ze všeho. Z hovězího, vepřového, drůbežího... a co já vím jakého masa ještě. A pochopitelně, že to jde i z mletého, jen je to na jednu stranu o něco složitější - máme-li si vytvořit tu patřičnou placičku a tu pak zavinout. Jinak - co dáme všechno dovnitř, záleží už jen a jen na fantazii "tvořitele" a ještě víc na tom, "co dům dá".

 

 

 

 

 

      Mleté maso, pokud se povede a není trupelnaté, mám fakt ráda. Můžete si ho zjemnit strouhaným sýrem, rýží... A nebo udělat placičky jen tak. Takový víceméně základní recept je tento:

 

Základní ingredience:

1 kg mletého masa, 2 vajíčka, troška mléka, olej, hladká mouka, 1 cibule, sůl, pepř.  

 

Na náplň:

 1 lžíce hořčice, plátky anglické slaniny, 1 vejce, nakládané okurky, mrkvička.

 

Postup: 

      Mleté maso a  vajíčka s trochou mléka smícháme, osolíme, a utvoříme placičky.

Každou potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, kouskem uvařeného vejce, kouskem pokrájené mrkvičky, kolečky nakládané okurky, opatrně zabalíme a utvoříme válečky. Na oleji maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a pak válečky naskládáme do pekáčku, trošku podlijeme vodou.(Jinak - co tam dáte opravdu, je jen a jen vaše věc, respektive - co v lednici zrovna najdete)

Pokud máte strach, aby se "to" nerozlezlo, dá se plátky anglické položit navrch a pak jako běžné ptáčky ovázat...

 

 

 

další nápad: ochutit maso a dát dovnitř kus sýra...

 

 

      Přidáme posekanou cibuli a dáme péct. Když jsou závitky hotové, tak je vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a uděláme omáčku, kterou dochutíme (sůl, vegeta aj.). Omáčku můžeme přepasírovat, aby byla hladká.

 

       Dobrou chuť všem kreativním kuchařkám i kuchaříkům :-))).

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
d@niela : -doktor-
Danieko,díky,bude chutná večeře...Ahoj
září 23, 2015 14:03
To musim nekdy zkusit : Mikin
a ted jeden muj vlastni vynalez ze vcerejska - mel jsem zbytek gulase, ale nic k tomu. Udelal jsem tedy rychle trochu testa na houskovy knedlik v hrnku - z jedine housky. Vymasteny hrnek s testem jsem vrazil na 3 minuty do mikrovlnky a bylo. 5 platku vyborneho houskoveho knedliku za 5 minut. Nejlepsi na tom je ze knedlik behem tech 3 minut z hrnku pomalu vyleze (jako pist) a nemusi se ani vyklepavat ven..... smilies/cool.gif
září 24, 2015 14:30
knedliky : Kamila
v hrnku z mikrovlnky - zkazim ti radost, ale tech receptu je plny internet smilies/smiley.gif
září 25, 2015 08:54
Kamilo : Mikin
a ja byl na to tak hrdej...... smilies/tongue.gif
Priste zkusim vynalezt zarovku. smilies/grin.gif
září 25, 2015 16:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]