O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PERKELT ZE TŘÍ SUROVIN OD FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 13 září 2015 | ||||
Strana 1 z 2
PERKELT VS. GULÁŠ
Výhoda perkeltu nad gulášem by se dala shrnout asi takto:
Doufám, že jste se zarazili u třetího bodu, kde jsem naznačila, že jde o vařené maso. Za časů našich babiček a prababiček se na vařené maso pohlíželo s úctou hodnou nedělního stolu. Pak jsme změnili názor a dnes se raději rozplýváme před rychle opečeným biftekem, takže na obdiv k vařenému masu nezbývá dost kapacit. V případě perkeltu by to ale byla velká chyba, kterou doufám neuděláte.
Přestože se jedná o vařené maso, chutná báječně. Ono totiž jde o to, v čem se tohle maso vaří. Využívá se tu ohromné síly, která pramení ze spojení tří ingrediencí — tuku, cibule a papriky — a která dá chuťový základ vodní lázni pro maso.
Puritánské verze receptu na pörkölt trvají pouze na sádle, cibuli, paprice a masu. Chuť máte šanci ovlivnit především v počátku vaření, když si chystáte aromatickou tekutinu, ve které se bude maso vařit. Pak už musíte nechat pracovat jen teplo a trochu času.
Postup při vaření:
To je celé.
|
< Předch. | Další > |
---|