Ne vždy se to dobře poslouchá, ale to, co opravdu člověka ve skromné kuchyni s malým vybavením omezuje, je jen jeho schopnost vařit a porozumět základním principům, nikoli vybavení samotné.

A tak je tenhle článek o tom, co potřebujete, abyste mohli dobře uvést do praxe právě ty nejzákladnější kuchařská pravidla a zákonitosti. Uvidíte, že všechno má svůj smysl a navzájem to do sebe zapadá s jinými články na tomto webu. V popisu vždy najdete i příslušné odkazy.

 

 

10 vychytávek do kuchyně pro začátek

 

Takže to nebudu zdržovat. Pojďme pro začátek předpokládat, že máte nějaké příbory a vařečku. Zde je k nim deset vychytávek, které byste podle mě měli mít v kuchyni, ať je jakákoli, protože bez nich se připravíte o svůj kuchařský rozlet, pokud to s ním myslíte vážně.

 

 

 

1. Dva nože a velké prkýnko

 

     Každé vaření začíná nákupem a pak hned krájením. O tom, jak vybrat správný nůž a proč je potřeba krájet na opravdu velkém prkýnku jsem už dřív napsala celý článek, takže vás na něj odkazuju. Je to tak důležitá věc, že bez dobrého velkého nože a velkého prkýnka ani nečtěte dál. K noži samozřejmě patří i ocílka na broušení, takže to beru jako jednu položku.

 

     Malý nůž je jediný další nůž, který budete pro začátek potřebovat. Pomůže vám čistit zeleninu, odkrajovat a vykrajovat, loupat česnek, vykostit maso, prostě udělá všechno, na co je velký nůž moc neohrabaný. Pokud se ptáte, kde mám zubatý nůž na pečivo nebo malý zubatý nožík na rajčata, věřte, že si v pohodě poradíte s velkým ostrým nožem. Tyhle zubaté věci se hodí hlavně tam, kde ostří nožů není dost ostré a neupižlali byste to.

 

 

základní nože