O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 srpen 2015
Přejít na obsah
VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7

 

 

 

 

 

 

5. Pánev

 

     Pokud chcete občas připravit maso a vrhnout se tak na dušení nebo opékání, tedy další tepelné úpravy, budete potřebovat fakt dobrou pánev. Všimněte si, že neříkám drahou pánev. Dobrá pánev je pokud možno nerezová a má těžké dno, které udrží teplo. Na značce nezáleží. Důležité je, aby nebyla moc tenká a nevyboulila se teplem, a taky, aby neměla nepřilnavý povrch. To poslední raději ještě jednou: důležité je, aby neměla žádný zázračný nepřilnavý povrch.

 

     Takováto nerezová pánev, když ji opravdu dobře rozehřejte nasucho, skvěle opeče maso dozlatova. A zlatá, sytá barva pak dá jídlu tak výraznou chuť, že hned poběžíte vyhodit do koše všechny zbytky bujónů a dochucovadel, protože je rázem přestanete potřebovat. Pánev za 500 Kč z gastropotřeb vám udělá naprosto stejnou službu, jako drahá značková pánev.

 

 

nerezová pánev
 
 
 

     Teflonový nebo jiný nepřilnavý povrch není k ničemu, pokud se má zahřát na hodně vysokou teplotu. Mám pocit, že jejich použitelnost končí někde u 200 stupňů, pak se nepřilnavá vrstva ničí a postupně odlupuje. Krom toho z ní stejně na masu nevznikne ta správná kůrčička. Pokud ji už máte, nevyhazujte ji, ale nechte si ji na míchaná vajíčka a na chleby ve vajíčku. Na ty je nepřekonatelná.

Co se týká palačinek a jiných lívancoidů, i ty jsou mnohem lepší z nerezové pánve. Nebudou se vám přilepovat, pokud pod ně použijete sádlo místo oleje.

 

 

 

6. Hrnec s poklicí

 

     Nebo dva. Nebo kastrol a hrnec. Je jasné, že bez nich toho moc nenavaříte. Opět doporučuju nerezové nádobí se silným dnem, na kterém v pohodě uděláte základ na polévku nebo na dušení. Když tohle nádobí nebude mít plastové rukojeti, bod pro vás, protože ho budete moct použít i v troubě.

 

hrnce
 
 
 

     Pokud se ptáte, zda potřebujete litinový kastrol či pánev na dlouhé dušení v troubě, pak odpovím, že rozhodně ne hned. Nejdřív se naučte dusit na sporáku, pak zkuste dusit maso v troubě (jde to i v zakrytém pekáčku) a teprve potom si někde vyzkoušejte a porovnejte, jaký je rozdíl mezi dušením v litině a dušením v běžném nádobí. Zjistíte, že správný kuchařský postup se podepíše na 90 procentech chuti, nádobí jen na těch zbývajících deseti. Znalec to ocení, začátečník těžko.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]