O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PANGASIUS - JÍST ČI NEJÍST? PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 srpen 2015
Přejít na obsah
PANGASIUS - JÍST ČI NEJÍST?
Strana 2

Po internetu koluje bezpočet různých upozornění a varování před škodlivostí toho či onoho, většinou se s tím setkáváme formou přeposlaného e-mailu od známých. Ovšem nikdo (nebo jen málokdo) se obtěžuje si prověřit, jestli je ta informace z důvěryhodného zdroje, jestli je vůbec pravdivá. Před několika lety se přesně tímto způsobem rozšířil e-mail upozorňující na škodlivost pangasia. Pro úplnost jej sem překopíruji:    

 

 

 

 

 

      Pangasius je chuťově velice dobrá ryba, ale je potřeba brát na zřetel, v jakých podmínkách chov probíhá. Jako každá sumcovitá ryba trpí tzv. kožovcem - kožním parazitem, který způsobuje v prvním roce velké ztráty, a proto se v odchovném prostředí přistupuje ke koupelím v malachitové zeleni, která je však silně karcinogenní. Do některých evropských zemí je zákaz dovozu z těchto chovů, a tak se to řeší přes třetí země. Každý by měl toto riziko zvážit. 

 

Pangasius je sladkovodní ryba a chová se v deltě Mekongu, a proto:

1) Má méně jodu, protože je sladkovodní

2) Mekong stahuje všechnu špínu z Thajska, Vietnamu a Laosu. To je přesně ta řeka, která sbírá všechny humusy, které do ni amíci naházeli ve válce s Vietnamem a taky do které tečou špíny z továren co jich Vietnamu je.

3) Nikdy není čerstvý, vždy je dovezený přes půl planety.

     Ve všech článcích se tato ryba velmi oslavuje - že nemá kosti a proto vhodná pro děti, úžasně zdravá, mořská. Omyl !!! Pěstuje se ve sladkých vodách špinavého Mekongu, v tamější teplé vodě rychle dorůstá do "jateční velikosti" - rybka to je nevídaně žravá, ovšem čím je krmena, to je vietnamským tajemstvím. Opravdu není cítit po rybách - není, protože je napraná vodou (některé super levné filety v našich obchodech mají až 50% vody).

 

 

 

     Laboratorně jsou výsledky výživových hodnot také nevalné. A vrchol všeho je, když se někde prodává jako čerstvá fileta - neexistuje, je to vyrobeno rozmražením - čerstvý pangas se sem vůbec nedodává. Z Vietnamu je cesta dlouhá... A proto - vezměte rozum do hrsti a kupte si raději kapra.

 

 

     Podívejte se na tuto stránku: zde - a uvidíte, zda vám ještě bude chutnat...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]