O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2015
Přejít na obsah
DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
Strana 2
Strana 3
Asi nemusím moc dlouho vysvětlovat, že domácí zmrzlina je poměrně slušná výzva pro každého milovníka studeného a sladkého. Proč? Když doma v obyčejném mrazáku zmrazíte sebelepší smetanový krém anebo ovocné pyré, vytvoří se v něm při tuhnutí hrubé krystaly vody, které pak drhnou na jazyku a vůbec vám nedopřejí vychutnat si chuť původních surovin. Jo a navíc to může být tuhé jako kámen, když to s mražením přeženete.

 

 

 

 

 

 

 

Domácí zmrzlina vs. kupovaná zmrzlina

 

     Už je tomu pár let, co jsem dělala test vanilkových zmrzlin pro časopis Gurmet. Koupili jsme, co se dalo sehnat, ochutnávali jsme, zaznamenávali jsme a nakonec jsme to porovnali s mou úplně obyčejnou domácí zmrzlinou, kterou jsem připravila z obyčejných surovin obyčejným postupem. Výsledek? To kupované se nedalo jíst.

 

     Domácí verzi se možná trochu na dohled přiblížila zmrzlina Haagen Dazs, nejdražší položka testu, ale všechno ostatní obsahovalo emulgátory, rostlinné tuky, aromata, barviva, lepilo se to na pusu a celkově to chutnalo podezřele uměle. Prostě o důvod víc, proč domácí zmrzlině podlehnout a dát jí přednost před tím z obchodu.

 

 

 

 

 

 

Prostě na domácí zmrzlinu se musí odborně, což ale neznamená, že to je složité.

 

 

 

Jak vzniká zmrzlina

 

     Abychom se pohybovali na stejné myšlenkové vlně, prozradím vám, co považuju za dobrou zmrzlinu. Když zmrzlina při výrobě postupně tuhne pod bodem mrazu, potřebuje, aby s ní bylo neustále promícháváno, protože jen tak se neutvoří velké krystalky vody. Čím lépe a častěji se míchá, tím menší krystalky a tím hebčí a hladší pocit budete mít v ústech.

 

     Obvykle by tedy recept na domácí zmrzlinu měl obsahovat pokyny typu “každou půl hodinu vytáhneme tuhnoucí zmrzlinu z mrazáku, rychle promixujeme a zase ji tam vrátíme.” Jenomže ne každý má tu možnost pohybovat se v těsné blízkosti kuchyně, aby byl včas u mrazáku. Tenhle problém řeší domácí přístroje, které mrazí a zároveň míchají, jsou to tak zvané výrobníky zmrzliny a určitě se s nimi v létě dosytosti vyřádíte, neboť zvládnou proměnit ve zmrzlinu ledacos. Bohužel je to nemalá finanční investice a taky to zabírá nemalé místo na lince. Krom toho o výrobníku obvykle víte, protože ho slyšíte, když zrovna mrazí.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]