O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- ARCHIV - AMERICKÉ ZAČÁTKY - I.
- AMERICKÉ ZAČÁTKY - II.
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- VAŘÍM PROFESIONÁLNĚ
- KOLOZSVÁRSKÉ ZELÍ
- NOVÉ ZAČÁTKY I.
- NOVÉ ZAČÁTKY II.
- STAŘÍ ČECHOVÉ BÝVALI PAŠÁCI...
- GOLUBCE - ZELNÉ ZÁVITKY
- JAK JSEM SE ZBLÁZNIL ...
- SPARERIBS ČILI ŽEBÍRKA
- LENOŠI CELÉHO SVĚTA - SPOJTE SE!
- ZESTÁRL JSEM A JE MI FAJN...
- THEREMIN - ZPĚV ELEKTŘINY
- BETLÉM, JAK HO NEZNÁTE A JEŠTĚ NĚCO NAVÍC
- NEPOVEDENÝ LÉKAŘSKÝ VÝKON
Přihlášení
Anketa
MORAVŠTÍ "BRABCI" |
Úterý, 14 duben 2015 | |||||
Strana 1 z 3 Mám kamaráda, vlastně jsem ho nikdy osobně neviděl. Ale - vysvětlím od začátku. Je jeden server, kde se scházejí fandové vaření. Je samozřejmě veřejně přístupný a to, proč nepíšu jméno, je jen proto, že jsme se s novými majiteli po jeho prodeji nepohodli. Mj. je nás celá skupina, scházíme se na facebooku a jednou ročně pořádáme sraz. Ale k tomu kamarádovi - on bydlí ve Švédsku a psal krásné články právě pro ten zmíněný server.
No, nejen články, i spoustu receptů. Jak říkám, je to kamarád a já mám jeho svolení zveřejnit jeho články i recepty. Dneska vám tedy nabízím jeho vynikající recept na moravské vrabce. Vyzkoušel jsem ho už mockrát a jinak už je nedělám, ty v hospodách mi připadají oproti těm od kamaráda velmi suché. Tak si "počtěte a pak i pochutnejte"...
MORAVŠTÍ "BRABCI"
Vepřové maso (bůček, plecko) se nakrájí jako na guláš (mají být spíš větší kousky) a v hrnci bez bakelitových uší s poklicí, nebo v podobné nádobě s poklicí (pekáček se nehodí, je až moc nízký) se nakrájené maso promíchá se solí, nakrájenou cibulí zhruba v poměru 1:2, kmínem, rozetřeným česnekem podle chuti a vodou. Pokrm se může zastříknout maggim. Voda by měla sahat přes maso.
Pak se nádoba vloží do trouby. Zde se maso přikryté poklicí zprvu dusí i peče a když je poloměkké poklice se sejme. Pak už se maso jenom svrchu peče. Když je hezky upečené pokrmem zamícháme tak, aby se upečené dostalo dolů a neupečené nahoru. To opakujeme několikrát. Hotový pokrm má hodně šťávy, není suchý a odpadá nekonečné obracení a podlévání vepřové pečeně. Výhodou je také když nám to všechno nezbaští návštěva jak je to dobré, že si můžeme zbytek uschovat na studený bufet.
|
< Předch. | Další > |
---|