O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZVA ZELENINOVÝ GULÁŠ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 březen 2015
Přejít na obsah
BEZVA ZELENINOVÝ GULÁŠ
Strana 2
V roce 2007 jsem zjistil, že mi vadí být obézní. Během jednoho roku jsem pak zhubnul 30 kilo - z původní váhy 112 na 82 kilo. Moje výška je 187 cm. Ale potom od roku 2008 do prosince 2014 jsem přibral 19 kilo zpátky. Jako úspěch beru, že jsem alespoň těch 11 kilo dole udržel. Od ledna 2015 držím zase dietu a za 2,5 měsíce jsem zhubnul 10 kilo, takže mám momentálně 91 kilo.

 

 

 

 

 


 

       Je to paráda a pokračuji v hubnutí dál, pevně doufám, že tato dieta bude i poslední. Vymýšlím si vlastní recepty, jako je třeba 4 kilový zeleninový guláš, který pak mám na 2 dny. Nacpu se a sním jen 5.359 kilojoulů na den. A hlavně: našel jsem způsob, jak připravit zeleninu takovým způsobem, aby to bylo syté a i pro chlapa chutné jídlo. Patřím totiž do skupiny lidí, kteří preferují maso a zeleninu nemusí vidět ani z dálky.

 

 

 

Tady je všechno, co potřebuju:

 

Syrová vepřová krkovička

kupuji zásadně vaničky v hypermarketu, vyberu si tu nejlibovejší a nejhezčí, klidně přehrabuji a vybírám 10 minut. Krkovičku proto, že má dobrou šťávu. Zkoušel jsem i kýtu, ale ta je suchá. Sice má krkovička více kilojoulů, ale dá lepší vůni masa. Krkovičku podleji 0,5 litrem vody a podusím ji, potom ji nakrájím na malé kostičky.

 

Cibule

Využívám vývaru z krkovičky a v něm cibuli podusím do měkka. Potom mám ve zvyku tam vhodit kostičky krkovice, všechno osolím a opepřím a promíchám.

 

Mrkev

nakrájím na kostičky. Potom začíná maraton vaření - 3 krát po 10 minutách. Vždy ji po těch deseti minutách sliju přes nerezový cedník, propláchnu a znovu vařím. To proto, abych ji zbavil mrkvové chuti a celý guláš byl chuťově výrazně masový, i když masa v něm je minimum. Mrkev je výborná, že má málo kilojoulů a vlákninu, ale její chuť by nedělala dobrotu, tady slouží vlastně jako „vycpávka“.

Pro zajímavost jsem udělal experiment, kdy jsem vařil mrkev i 5 krát a je zajímavé, že se kostičky nerozvařily a stále si zachovaly tvar. Kupuji ale výhradně syrovou mrkev, protože sterilovaná je jako bláto a já potřebuji, aby v guláši byly kousky na kousání a ne aby to byla kaše.

 

Maďarský guláš - konzerva

to je velice důležitá věc. Silná šťáva, červené papriky, feferonková příchuť, to dává jídlu jiskru a šmrnc, když mám chuť na ostré, ještě si tam přidám sušené feferonky. Případně dělám i to, že guláš vyklopím na talíř a proberu rukama. Když najdu nějaké tučné kousky masa, tak je vyhodím a místo nich dám adekvátní množství originalní Maďarské čabajky gyulai. Tím ještě více podpořím pikantní ostrou chuť guláše. Mám zkušenost, že stačí jen pár tenkých koleček a ta čabajka je potom v jídle báječně znát.

Guláš vyklopím na dno velikého hrnce a vmíchám do něj krkovičku s cibulí.

 

Bílé zelí sterilované

Vařím také 3 krát po 10 minutách, postupně vždy sleji přes cedník, properu, vyždímu silou rukama, znovu vařím, slévám a ždímu. A zase to vše dělám tak dlouho, až zelí bude bez chuti a zápachu a bude mít pouze 100 % vlákniny – říkám v legraci, že z něj vyvařím a vyždímu i kilojouly.

 

Žampiony

Jsou ohromně důležitá věc, mají velice málo kilojoulů a docela i masovou příchuť. A když se potom v hotovém jídle kousají, je to jako když se kouše maso. Také je převařím, ale jenom jednou 10 minut a pouze je sleju bez ždímání.

 

Sterilované fazole a hrášek

nepřevařuji je, aby z nich nebylo bláto. Pouze je dlouze propláchnu tekoucí vodou.

 

Pak už přichází fáze míchání. Míchám suroviny opatrně rukama, protože je v nich lepší cit, než míchat nástroji, snažím se, abych zbytečně nepoškodil kousky zeleniny a nebyla z toho kaše. Na tom si dávám záležet, aby to mělo konzistenci kostiček a kousků.

 

Poslední fáze je zapékání. Mám dva skleněné pekáče se skleněnými víky. Promíchané jídlo do nich rozdělím na půlky. Potom je zapékám v elektrické troubě na 150 stupňů tak dlouho, až to začne pořádně vonět tím maďarským gulášem, krkovicí s cibulí a pepřem.

 

 

 

 

A je tu výsledek - mám každý pekáč jako jídlo na 1 den.

Součet hmotností pevného podílu je celkem 3.760 gramů, součet energetické hodnoty je celkem 10.718 kilojoulů, takže na 1 den mám 1.880 gramů a 5.359 kilojoulů.

 

Lidově řečeno - je toho opravdu veliká hromada, zasytí to, je to chutné a hlavně!!! hubne se při tom. Takže všem doporučuji občas tento guláš vyzkoušet.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]