O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
BEZVA ZELENINOVÝ GULÁŠ |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 19 březen 2015 | ||||
Strana 1 z 2
Je to paráda a pokračuji v hubnutí dál, pevně doufám, že tato dieta bude i poslední. Vymýšlím si vlastní recepty, jako je třeba 4 kilový zeleninový guláš, který pak mám na 2 dny. Nacpu se a sním jen 5.359 kilojoulů na den. A hlavně: našel jsem způsob, jak připravit zeleninu takovým způsobem, aby to bylo syté a i pro chlapa chutné jídlo. Patřím totiž do skupiny lidí, kteří preferují maso a zeleninu nemusí vidět ani z dálky.
Tady je všechno, co potřebuju:
Syrová vepřová krkovička kupuji zásadně vaničky v hypermarketu, vyberu si tu nejlibovejší a nejhezčí, klidně přehrabuji a vybírám 10 minut. Krkovičku proto, že má dobrou šťávu. Zkoušel jsem i kýtu, ale ta je suchá. Sice má krkovička více kilojoulů, ale dá lepší vůni masa. Krkovičku podleji 0,5 litrem vody a podusím ji, potom ji nakrájím na malé kostičky.
Cibule Využívám vývaru z krkovičky a v něm cibuli podusím do měkka. Potom mám ve zvyku tam vhodit kostičky krkovice, všechno osolím a opepřím a promíchám.
Mrkev nakrájím na kostičky. Potom začíná maraton vaření - 3 krát po 10 minutách. Vždy ji po těch deseti minutách sliju přes nerezový cedník, propláchnu a znovu vařím. To proto, abych ji zbavil mrkvové chuti a celý guláš byl chuťově výrazně masový, i když masa v něm je minimum. Mrkev je výborná, že má málo kilojoulů a vlákninu, ale její chuť by nedělala dobrotu, tady slouží vlastně jako „vycpávka“. Pro zajímavost jsem udělal experiment, kdy jsem vařil mrkev i 5 krát a je zajímavé, že se kostičky nerozvařily a stále si zachovaly tvar. Kupuji ale výhradně syrovou mrkev, protože sterilovaná je jako bláto a já potřebuji, aby v guláši byly kousky na kousání a ne aby to byla kaše.
Maďarský guláš - konzerva to je velice důležitá věc. Silná šťáva, červené papriky, feferonková příchuť, to dává jídlu jiskru a šmrnc, když mám chuť na ostré, ještě si tam přidám sušené feferonky. Případně dělám i to, že guláš vyklopím na talíř a proberu rukama. Když najdu nějaké tučné kousky masa, tak je vyhodím a místo nich dám adekvátní množství originalní Maďarské čabajky gyulai. Tím ještě více podpořím pikantní ostrou chuť guláše. Mám zkušenost, že stačí jen pár tenkých koleček a ta čabajka je potom v jídle báječně znát. Guláš vyklopím na dno velikého hrnce a vmíchám do něj krkovičku s cibulí.
Bílé zelí sterilované Vařím také 3 krát po 10 minutách, postupně vždy sleji přes cedník, properu, vyždímu silou rukama, znovu vařím, slévám a ždímu. A zase to vše dělám tak dlouho, až zelí bude bez chuti a zápachu a bude mít pouze 100 % vlákniny – říkám v legraci, že z něj vyvařím a vyždímu i kilojouly.
Žampiony Jsou ohromně důležitá věc, mají velice málo kilojoulů a docela i masovou příchuť. A když se potom v hotovém jídle kousají, je to jako když se kouše maso. Také je převařím, ale jenom jednou 10 minut a pouze je sleju bez ždímání.
Sterilované fazole a hrášek nepřevařuji je, aby z nich nebylo bláto. Pouze je dlouze propláchnu tekoucí vodou.
Pak už přichází fáze míchání. Míchám suroviny opatrně rukama, protože je v nich lepší cit, než míchat nástroji, snažím se, abych zbytečně nepoškodil kousky zeleniny a nebyla z toho kaše. Na tom si dávám záležet, aby to mělo konzistenci kostiček a kousků.
Poslední fáze je zapékání. Mám dva skleněné pekáče se skleněnými víky. Promíchané jídlo do nich rozdělím na půlky. Potom je zapékám v elektrické troubě na 150 stupňů tak dlouho, až to začne pořádně vonět tím maďarským gulášem, krkovicí s cibulí a pepřem.
A je tu výsledek - mám každý pekáč jako jídlo na 1 den. Součet hmotností pevného podílu je celkem 3.760 gramů, součet energetické hodnoty je celkem 10.718 kilojoulů, takže na 1 den mám 1.880 gramů a 5.359 kilojoulů.
Lidově řečeno - je toho opravdu veliká hromada, zasytí to, je to chutné a hlavně!!! hubne se při tom. Takže všem doporučuji občas tento guláš vyzkoušet.
|
< Předch. | Další > |
---|