O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
PECIVÁLKY - ZNÁTE? |
Pátek, 06 únor 2015 | ||||||
Strana 2 z 2
P E C I V Á L K Y
Suroviny
250 ml mléka povidla a máslo na přelití
Postup přípravy receptu
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Kvásek přelijeme do mísy, v níž je už mouka, nastrouhané brambory, přidáme špetku soli a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, a necháme přikryté na teplém místě 30-45 minut vykynout.
Z vykynutého těsta si vždy kousek lžící utrhneme a tvarujeme menší kuličky. Ty pak skládáme na pečicí papír a necháme ještě cca 15 minut kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů dozlatova.
Byl to dobrý den - nad očekávání. Naučila jsem se dělat peciválky. S mákem. Můžou být i s opraženou strouhankou nebo s mákem a povidlama. To je tady zvykem. Mňam...
KITTY (pozn. D.: báječná ženská, kterou jsem teprve nedávno poznala)
|
< Předch. | Další > |
---|