O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 leden 2015
Přejít na obsah
SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
Strana 2
Jak to vaří Florentýna: Jak jsem slíbila, pečení z neobvyklé mouky je tady!  Ovšem - jestliže se žaludové mouky nebo obecně experimentů v kuchyni obáváte, použijte jen mouku pšeničnou (vezměte množství, které odpovídá oběma moukám z receptu dohromady). Dostanete báječné křupavé máslové sušenky a navíc se naučíte něco nového.

 

 

 

 

 

 

     Každopádně - žaludovou moukou by se pšeničná mouka neměla nahrazovat zcela, ale jen část; já jsem nahradila asi čtvrtinu. Jednak kvůli výrazné, perníkově zbarvené chuti, jednak kvůli konzistenci. Pokud chcete experimentovat, je tenhle poměr i tenhle recept ideální východisko taky pro další zajímavé druhy mouky. Těsto na slíbené „žaludové“ sušenky se dá připravit několika různými způsoby, určitě se k nim jednou dostanu. Dnes si vezmu na paškál jen jeden druh — shortbread cookies. Název s dovolením nebudu překládat.

 

 

 

 

 

 

     Jejich princip spočívá v tom, že se nejdřív utře máslo s cukrem do pořádné pěny a pak se zapracuje mouka, které je zdánlivě víc, než je potřeba. Vše se nechá v lednici pořádně vychladit, pak teprve se vyválí, vykrájí nebo jinak vytvaruje a peče. Při pečení skoro nehnědne a neroztéká se. Ideální poměr máslo – cukr – mouka je někde kolem 2:1:3.


 


 

 

 

 

Suroviny

 

  • 250 g másla (1 kostka)
  • 125 g cukru krupice
  • 100 g žaludové mouky
  • 280 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 30 g mletých mandlí

 

(Množství: 16 velkých kousků nebo 32 menších.)

 

 

 

 

 

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]