O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 leden 2015
Přejít na obsah
SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
Strana 2

 

 

 

 

 

 

Postup

 


  • Do mísy robota odměřte máslo, cukr a sůl a nechte aspoň 10 minut šlehat třecím nástavcem do pěny. Pokud tuhle část budete dělat ručně, počítejte s 30 minutami poctivého tření vařečkou.

 

  • Zatímco se máslo šlehá, v misce metličkou promíchejte žaludovou a pšeničnou mouku. Postupně, v několika dávkách, ji zapracujte při nejnižší rychlosti robota do našlehaného másla. Výsledkem by mělo být něco, co vypadá jako velmi suché, hrudkovaté těsto, které však i přes podivný vzhled drží pohromadě, pokud ho stisknete.

 

  • Těsto vyklopte na vál a zformujte z něj váleček. Nejprve ho obalte v mletých mandlích, potom zabalte do potravinové folie a pevně utáhněte - úplně stejně, jako byste tímhle válečkem chtěli válet těsto. Prostě držte okraje folie a těstem popojeďte od sebe, tím se folie rovnoměrně utáhne.

 

  • Pokud nemáte doma puberťáky jako já, kterým žádná sušenka není dost velká, vřele doporučuju, abyste těsto nejprve rozdělili na dvě poloviny a každou zvlášť zabalili jako samostatný váleček. Těsto uložte aspoň na dvě hodiny do lednice, dokud neztuhne skoro jako kámen.

 

  • Jakmile je dost pevné, předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte papírem na pečení. Těsto vybalte z folie a ostrým nožem nakrájejte na kolečka silná lehce přes jeden centimetr, ale ne víc, než centimetr a půl.

 

  • Naskládejte na plech s malými rozestupy. Větší sušenky (z jednoho válečku) pečte 20 minut, menší (ze dvou válečků) 15-15 minut. Pokud by sušenky začaly podezřele zlátnout a tmavnout, hned je vyndejte, mají zůstat pouze bledé (dá-li se to od hnědě žaludově zbarveného těsta očekávat).

 

 

Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Skladovat je můžete celkem dlouho.


 

 




     Sušenky z žaludové mouky jsem si dovolila pro jednoduchost a zpestření české gastronomie nazvat Perunovy sušenky. To na počest toho, že naši předkové dub uznávali, využívali k obživě a zasvětili hromovládci Perunovi.
 
 
     Pevně věřím, že si oblíbíte sušenky, žaludovou mouku i tenhle způsob přípravy křupavých sladkostí, který se dá aplikovat i na jiné druhy mouky.

      Tak šťastné hledání žaludové mouky v supermarketové džungli, novodobí sběrači!
 
 
 
 
 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]