O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CITRONOVÉ TROJHRÁNKY PDF Tisk E-mail
Středa, 14 leden 2015
Přejít na obsah
CITRONOVÉ TROJHRÁNKY
Strana 2
Od malinka jsem měla ráda citróny. Loupala jsem si je a jedla jako pomeranče. Takže když moje jedenáctiletá dcera přišla s nápadem upéct citrónové trojúhelníčky, okamžitě jsem souhlasila. Musím přiznat, měla jsem celkem obavy, neboť tento druh dezertu mi byl z Čech absolutně neznámý.

 

 

 

 

 

 

     Věřím ale, že se najde český recept - a určitě budou rodiny, které ho pečou pravidelně, ale já tenhle druh úpravy citrónu viděla v životě prvně.  A to peču celkem často.

 

 

 

 

    Výsledek mě nakonec mile překvapil. Čekala jsme něco jako citrónový puding na placce těsta – ale i když krém má opravdu konzistenci hutnějšího pudinku – výsledek byla citrónová nádhera (mamka by řekla, že to je citrónový tak, že se až huba stahuje). 

 

      Aby taky ne, když je tam šťáva ze šesti citrónů... No, a cukru je tam taky absolutně šílený množství.

 

     Vzhledem k tomu, že se snažím používání cukru omezit opravdu jen “pocukrovávání”, nebudu tyhle trojúhelníčky péct tak často, jak bych ráda. Navíc, když i jen malý kousek je opravdu velmi vydatný a sytý. Je to prostě lahůdka pro zvláštní a speciální příležitosti.

 

     Když jsem hledala recepty na webu, našla jsem hodně blogů, kde se citrónové trojúhelníčky pečou tradičně jen na Vánoce. Takže u nás zas příští Vánoce… Vám ale vřele zkoušku doporučuju - blíží se přeci Valentýn!

 

     Recept se skládá z upečené krusty, na kterou se pak naleje náplň. Důležité je, nechat krustu téměř vychladnout.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]