O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CITRONOVÉ TROJHRÁNKY PDF Tisk E-mail
Středa, 14 leden 2015
Přejít na obsah
CITRONOVÉ TROJHRÁNKY
Strana 2

 

 

 


 

 

     

 

 

 

 

     Některé recepty dokonce dávají i třetí vrstvu, a to našlehaný sníh s cukrem; jenže předtím se musí dezert zas nechat vychladnout, takže trouba jede naplno děsně dlouho: peču krustu, vyndám a čekám na vychladnutí a trouba pořád jede.

 

     Naleju náplň, upeču, vyndám a zas čekám na vychladnutí a trouba pořád jede... Naplácám na to sníh, zapeču a pak konečně troubu vypnu.

 

     Takže - tentokrát jsem sníh nedělala. Ale za zkoušku by to stalo, co?

 

 

 

 

Ale teď už ten slíbený recept:

 

 

Krusta:

 

Ohledně másla: (podle originálního receptů 120g, ale může být I víc, já dala cca 150, prostě aby se vytvořilo těsto. Když jsem hledala různé recepty, našla jsem dva s úplně stejným množství ostatních ingrediencí, jen v jednom bylo 100 g a ve druhém 200 g másla.

Tak jsem zvolila zlatou střední :-))

 

150g másla

250g cukru (1/2 hrnku)

500g hl.mouka (2 hrnky)

Špetku soli.

 

Těstem vyložit vyšší plech, peče se 15-20minut  na 175° Celsia

Když těsto částečně vychladne, nalejeme na něj náplň:

 

 

Náplň:

 

750 g cukru - však jsem říkala, že to je šílený (3 hrnky)

250 ml čerstvě šťávy z cca 6 citrónů

Nastrouhaná kůra z 6 citrónů

6 velkých vajec(v pokojové teplotě)

250 g hladké mouky (1 hrnek)

 

Všechno se najednou smíchá a naleje na vychladlou krustu.

 

 

 

 

      Pečeme na stejnou teplotu dalších 30-35 minut.

Před krájením doporučuju nechat vychladnout, což u nás doma se bohužel nepodařilo a zmizelo to ještě teplé… 

 

 

 

pro mlsálky všech věkových kategorií

posílá LENKA

 

 

 

Komentáře (6)add feed
Vypadá to nadějně! : Myška
Někdy vyzkouším.
Taky peču citronovou buchtu, ale je spíš jak kdysi prodávaná citronová babeta.
leden 15, 2015 06:45
ted me napadlo, : Bara
ze by nebylo spatne ty citrony nahradit pomeranci a tim padem upravit obsah cukru, ale to budou pomerancove trojhranky, ale zase by se mohly peci vicekrat do roka. Mam to v hlave...prima napad!!
leden 15, 2015 14:31
... : Bara
jeste dotaz, jak dlouho se pece napln?
leden 15, 2015 14:34
mňam, miluju všechno citronové, : bb2
takže určitě vyzkouším.

Liju citronovou šťávu na řízky, nebo usmažím přírodní kotlety, do výpeku dám odvařit máslo se šalvějí a zaliju proudem citronové šťávky..
leden 15, 2015 15:45
Barunko, : d@niela
píše se to pod tím posledním obrázkem:

"Pečeme na stejnou teplotu dalších 30-35 minut." smilies/wink.gif
leden 15, 2015 22:43
... : Bara
Diky. Ja porad hledala a hledala, clanek cetla znovu od zacatku, a ejhle az uplny konec, ale to se stava cloveku po sedesatce. Hlavne zdravicko!!!
Na tech fotkach to vypada uzasne....
leden 16, 2015 15:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]