O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
CITRONOVÉ TROJHRÁNKY |
![]() |
![]() |
![]() |
Středa, 14 leden 2015 | ||||||
Strana 2 z 2
Některé recepty dokonce dávají i třetí vrstvu, a to našlehaný sníh s cukrem; jenže předtím se musí dezert zas nechat vychladnout, takže trouba jede naplno děsně dlouho: peču krustu, vyndám a čekám na vychladnutí a trouba pořád jede.
Naleju náplň, upeču, vyndám a zas čekám na vychladnutí a trouba pořád jede... Naplácám na to sníh, zapeču a pak konečně troubu vypnu.
Takže - tentokrát jsem sníh nedělala. Ale za zkoušku by to stalo, co?
Ale teď už ten slíbený recept:
Krusta:
Ohledně másla: (podle originálního receptů 120g, ale může být I víc, já dala cca 150, prostě aby se vytvořilo těsto. Když jsem hledala různé recepty, našla jsem dva s úplně stejným množství ostatních ingrediencí, jen v jednom bylo 100 g a ve druhém 200 g másla. Tak jsem zvolila zlatou střední :-))
150g másla 250g cukru (1/2 hrnku) 500g hl.mouka (2 hrnky) Špetku soli.
Těstem vyložit vyšší plech, peče se 15-20minut na 175° Celsia Když těsto částečně vychladne, nalejeme na něj náplň:
Náplň:
750 g cukru - však jsem říkala, že to je šílený (3 hrnky) 250 ml čerstvě šťávy z cca 6 citrónů Nastrouhaná kůra z 6 citrónů 6 velkých vajec(v pokojové teplotě) 250 g hladké mouky (1 hrnek)
Všechno se najednou smíchá a naleje na vychladlou krustu.
Pečeme na stejnou teplotu dalších 30-35 minut. Před krájením doporučuju nechat vychladnout, což u nás doma se bohužel nepodařilo a zmizelo to ještě teplé…
pro mlsálky všech věkových kategorií posílá LENKA
|
< Předch. | Další > |
---|