O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
KDYŽ GULÁŠ - TAK TENHLE: |
Úterý, 05 srpen 2014 | ||||
Strana 1 z 2 Můj vztah ke guláši se vyvíjel stejně tak, jako přibejvaly jeho nejrůznější mutace. Jsem jeho nadšenou konzumentkou i kuchařkou, přestože jsem začla gulášem klasickým (hovězí kližka + cibule + paprika mletá sladká a další koření, to celé udušeno do bezvědomí a zahuštěno vodou, ve který rozkloktala máma mouku hladkou), a se svraštělym čelem a povytaženym hornim pyskem, tedy s výrazem odporu, jsem odkládala na kraj talíře všechno, co nebylo čistý maso, ale omáčka mi docela chutnala.
Nejvíc s vařenými kolínky nebo jen tak s chlebem. Postupem let jsem ochutnala i uvařila guláš z vepřovýho, hovězího, kuřecího i sojovýho masa a jeho varianty s houbama, zeleninou, slaninou, vínem, pivem, zahuštěnej jíškou, moukou, chlebem i bez. A vrátila se k osvědčenýmu recepisu, kterej vám dnes předkládám: GULÁŠ NEJGULÁŠOVATĚJŠÍ Potřebujete cca kilo hovězího zadního (ti, kterým nevadí žoužele v kližce, koupí kližku), který nakrájíte na kostky (já dělám malý kostičky cca 2x2cm) a pohodíte je do větší mísy. Tu pak zasypete drcenym kmínem (já si celej sama drtim v hmoždíři – úžasně voní i chutná!), bílým pepřem, sladkou paprikou (těm, kteří se jako já nedusí v důsledku staženýho jícnu z chilli, doporučuji pálivou či chilli, stačí malá kávová lžička) a nejlíp čerstvou majoránkou – kdo nemá, vezme sušenou. Přidejte dvě lžíce rostlinýho oleje (olivovej normální, kdo chce, může i virgin, ale mně to přijde škoda) a pěkně rukama prohňácejte, až je maso obalený kořením. Záměrně neuvádím dávkování, já osobně používám až dvě hrsti kmínu a hrst pepře i papriky, ale někomu to může právem připadat hodně, takže dávkujte dle libosti… |
< Předch. | Další > |
---|