O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
KDYŽ GULÁŠ - TAK TENHLE: |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 05 srpen 2014 | ||||||
Strana 2 z 2 Misku strčte na cca hodinu do lednice a ze špajzu vyndejte aspoň čtyři velký cibule, který nakrájejte napřed na podélný půlky a pak na polokolečka – je s tim míň práce, navíc cibule se stejně při dušení skoro rozpustí…. Taky si připravte kus starýho, skoro tvrdýho chleba – stačí patka a nejlepší je tmavej chleba. Kdo nemá, holt použije třeba suchou tmavou jíšku od Knorru či Vitany, ale věřte mi, chleba je chleba… Jděte si dát kafe, cigárko, přečtěte si kus knížky nebo se projděte, neb máte ještě čas do uplynutí povinnýho hodinovýho spánku okořeněného masa. Hodina uplynula? Pak si připravte na jeden hořák papiňák, do kterýho nalijete kus oleje, na němž budete opékat cibuli (kdo chce, použije vepřové sádlo, taky moc dobrý), na druhej velkou pánev, kterou trochu předehřejete a pak do ní vyklopíte odpočinutý maso. Tak. V papiňáku syčí cibule, klidně ji nechte trochu zhnědnout, omáčka bude mít lepší chuť…a stejnou vařečkou obracejte maso na pánvi. Pokud vám přijde, že se maso nemá na čem opékat, přilijte tam lžíci nebo dvě oleje a opékejte do hněda, až maso pustí šťávu, která začne bublat a kapku hnědnout. To je správnej čas, kdy se maso přehodí z pánve do papiňáku. Šťávu, která zbyla v pánvi, zalijte hrnkem teplé vody, promíchejte a vylijte do papiňáku. Maso by mělo být zakryté vodou, ne však utopené, páč by se spíš vařilo, než dusilo…. Přiklopte papiňák a jakmile na vás začne syčet, přendejte jej na nejmenší hořák, stáhněte plyn (elektřinu) na minimum a nechte gulášek aspoň hodinu poooomaloučkuuu dusit alias probublávat. Kdo nemá papiňák, totéž platí u kastrolu – přiklopit, stáhnout přívod a nechat cca 2 hoďky být. A teď si na určenej čas jděte po svejch, ať už na rande, k telce či drbům se sousedkou. Při relaxu můžete buď v ruce, anebo na struhadle, vytvořit z tý skoro suchý chlebový patice malý drobečky. Kdo rád česnek, ustrouhá, vylisuje či nožem naseká 2 stroužky česneku. A kdo ne, může si natrhat trochu (hrst) čerstvý majoránky na korunování finální chuti. Po určeném čase sundejte poklici a vyndejte kousek masa – je měkké, až se skoro rozpadá na vlákna, tedy „nitkuje“? Pokud ne, ještě ho nechte podusit, pokud ano, přelijte gulášek z papiňáku do kastrolu, ve kterym dojde k velkýmu finále: drobky chleba hoďte do bublajícího guláše, zamíchejte a až se začne znovu vařit, zkontrolujte, zda je dost zahuštěný – drobky by měly být rozpuštěný a z vody se tím pádem stává ta správná omáčka. Nasaďte svému guláši korunu v podobě česneku a čerstvé majoránky, přihoďte hrst soli, nechte znovu přejít varem a vypněte. Nalijte si na malinkatej talířek hotovou omáčku, vysrkněte, ochutnejte – málo slané? Málo ostré? Přidejte, co je vám libo (pepř, sůl, třebas i libeček, další stroužek česneku, chilli….) a nechte váš skvost odpočinout, nejlíp do druhýho dne, kdy se všechny přísady a chuti náležitě rozleží. Já podávám guláš s bramborovou kaší, což, rozmícháno, vypadá, jako by to někdo přede mnou už jedl a vrátil, ale řeknu vám, je to bomba! Vy si guláš dejte s tím, na co máte chuť – chleba, rohlíky, kolínka, bramboráčky, bramborový či houskový knedlíky… Tak ať vám chutná tak, jako mně! ROSEANNE
|
< Předch. | Další > |
---|