O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ GULÁŠ - TAK TENHLE: PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 srpen 2014
Přejít na obsah
KDYŽ GULÁŠ - TAK TENHLE:
Strana 2
Můj vztah ke guláši se vyvíjel stejně tak, jako přibejvaly jeho nejrůznější mutace. Jsem jeho nadšenou konzumentkou i kuchařkou, přestože jsem začla gulášem klasickým (hovězí kližka + cibule + paprika mletá sladká a další koření, to celé udušeno do bezvědomí a zahuštěno vodou, ve který rozkloktala máma mouku hladkou), a se svraštělym čelem a povytaženym hornim pyskem, tedy s výrazem odporu, jsem odkládala na kraj talíře všechno, co nebylo čistý maso, ale omáčka mi docela chutnala.

 
 
 
 
 
 
      Nejvíc s vařenými kolínky nebo jen tak s chlebem. Postupem let jsem ochutnala i uvařila guláš z vepřovýho, hovězího, kuřecího i sojovýho masa a jeho varianty s houbama, zeleninou, slaninou, vínem, pivem, zahuštěnej jíškou, moukou, chlebem i bez. A vrátila se k osvědčenýmu recepisu, kterej vám dnes předkládám:
 
 
GULÁŠ NEJGULÁŠOVATĚJŠÍ
 
 
      Potřebujete cca kilo hovězího zadního (ti, kterým nevadí žoužele v kližce, koupí kližku), který nakrájíte na kostky (já dělám malý kostičky cca 2x2cm) a pohodíte je do větší mísy. Tu pak zasypete drcenym kmínem (já si celej sama drtim v hmoždíři – úžasně voní i chutná!), bílým pepřem, sladkou paprikou (těm, kteří se jako já nedusí v důsledku staženýho jícnu z chilli, doporučuji pálivou či chilli, stačí malá kávová lžička) a nejlíp čerstvou majoránkou – kdo nemá, vezme sušenou.
 
 
 

 
 
      Přidejte dvě lžíce rostlinýho oleje (olivovej normální, kdo chce, může i virgin, ale mně to přijde škoda) a pěkně rukama prohňácejte, až je maso obalený kořením. Záměrně neuvádím dávkování, já osobně používám až dvě hrsti kmínu a hrst pepře i papriky, ale někomu to může právem připadat hodně, takže dávkujte dle libosti…
 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]