O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PEŘÍČKOVÉ KAISERKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červen 2014
Dnes vám tu nabízím ty nejlepší kaiserky po sluncem. Nemyslím jimi však ani ženy a dívky, které měly či mají "cosi společného" s hercem Oldřichem Kaiserem, ani druh střevlíka, který je po něm pojmenován Cychrus kaiseri. Ne, ty dnešní kaiserky jsou pečené a moc dobré, protože jsou od velmi šikovné kuchařinky!

 

 

 

 

Suroviny:

 

500 g hladké mouky
2 - 3 celá vejce (podle velikosti)
cca 230 ml vlažného mléka
150 ml oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 droždí - 42 g (už jsem ale dělala i z půlky kostky, a taky se povedly)

1 vejce na potření, hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím

Mák, kmín, sezam, lněné semínko, slunečnice, strouhaný sýr atp. na posyp

 

 

 

Fotka: Tip na ty nejlepší kaiserky po sluncem ;)  Recept zde: http://goo.gl/ix8vWb

 

 

 

Postup

 

      Do mísy nasypeme mouku (lepší je prosátá) a uděláme důlek, do nějž rozdrobíme kvasnice. Ty posypeme cukrem a přlijeme 5 lžícemi vlažného mléka. Ve zbytku mléka rozšleháme vidličkou vajíčka, přidáme olej a sůl. Vlijeme do mísy k mouce a dobře propracujeme (mně to trvalo asi 5 minut).

      Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla kynout. Po vykynutí těsto v míse rukou několikrát přeložíme, aby se zase srazilo, a opět necháme v teple dokynout dalších 30 minut.

      Troubu předehřejeme na 170°C. Na vále vytvoříme z těsta 12 bochánků (pro puntíčkáře to bylo cca 85 g každá houstička) a necháme je dokynout na plechu. Pak je potřeme rozšlehaným vajíčkem a každý bochánek třikrát tupou stranou nože křížem prořízneme skoro až dolů, aby získaly tvar kaiserek. Posypeme a po 15 minutách dáme péct asi na 20 minut, dokud nezezlátnou.

 

 

 

Poznámka

 

Pokud zbydou do druhého dne, což se stává málokdy :-))) , dám je do hrnce, přikryji utěrkou a pak poklicí a schovám do studené trouby. Houstičky můžeme i zamrazit, nejlepší je to do dvou hodin po vyjmutí z trouby. Pak chutnají jako čerstvě upečené.

 

 

DANIELLA

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
díky za recept, : bb2
když je prověřený a osvědčený, ráda vyzkouším. Na netu se to recepty na houstičky jen hemží, ale co jsem vyzkoušela, to se blížilo spíš buchtám, mně to prostě všechno chutnalo víc jak buchta, než houska.
Kdysi dávno obíhal mezi kuchařinkami recept na tzv. žáby. Což byly v podstatě malé bulky z houskového těsta, bez naříznutí, takže hladké, velikost cca holubího vejce, které se po vychladnutí částečně prořízly, ale nedořízly. Do vzniklé kapsy se vložila náplň, nějaká ta pomazánka a pak něco, co z kapsy čouhalo - šunka, plátek sýra, proužek zeleniny apod, aby to vypadalo trošku jako vypláznutý jazýček. Říkalo se tomu, podle kulatého tvaru a "jazyka" - žáby. Ale to taky chutnalo víc buchtózně, než houskově.

Takže tyhle kaiserky vyzkouším ráda.
červen 25, 2014 10:35
housky na fotce : bb2
jsou výstavní

...a ne, nepokouším se o spam
červen 25, 2014 10:36
recept : Kamila
je určitě super, ale věřím, že se taky bude lehce podobat buchtám - je tam mléko, vejce a dost oleje - dělám z podobného těsta tousťák nebo bulky na hamburgery.
červen 25, 2014 13:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]