O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 červen 2014
Přejít na obsah
TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
Strana 2

Uvařit křenovou omáčku z trochy mléka, mouky, cukru a sterilovaného křenu umí každá druhá závodní jídelna. Ale udělat ji tak, abyste na ni ještě týden vzpomínali, jakže to ta kuchařka dokázala, že se jí tak báječně povedla, že ta omáčka byla tak jemná, mimořádná a řízná, to už chce trochu kuchařského fištrónu a listování ve starých kuchařkách nebo poohlédnutí za hranice.


 

 

 

 



    

 

      V rakouské kuchyni základní křenové omáčky zůstaly i s původními triky z dob monarchie, které zaručovaly dokonalost a které se u nás postupem času vytratily. Například trocha oleje do jablečného křenu pro hebkou konzistenci anebo nastrouhaná houska bez kůrky na zahuštění smetanového křenu.

 

     Jsou to snadné a prosté věci, které snadno a prostě oprašuji a předávám do vaší péče.

 

    Pokud vám snad zbude nastrouhaný křen, vložte ho do sklenky a zalijte dobrým vinným octem tak, aby hladina octa přesahovala křen aspoň o centimetr. Uložte do lednice, křen zůstane v dobré kondici. Takto naložený ho můžete použít rovnou k dochucení vašich pokrmů.

 

 

 

 

 

 

     A nyní slíbená trocha prvorepublikové křenové nostalgie.

 

 

 

Jablečný křen

 

Suroviny

 

300 g očištěných jablek

2-3 lžíce citronové šťávy

15 g nastrouhaného křenu

1 kávová lžička cukru

1 lžíce oleje

špetka soli

 

Postup

 


  • Jablka nastrouhejte a smíchejte s ostatními surovinami. Podávejte k teplému i studenému vařenému masu, hodí se hlavně k hovězímu.

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]