O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- KUŘE NA ZELENINĚ
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
Přihlášení
Anketa
KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“ |
Středa, 30 duben 2014 | |
Maso z mláďat kura domácího, hovorově označovaného jako slepice, je celosvětově nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Tak zní definice… A tak je pochopitelně na světě i kvantum receptů na toto téma - jestlipak znáte ten dnešní? Zvu vás na zapečené kuřecí řízky s houbovým kopcem, arašídovým máslem a sýrem. Je to jednoduché, levné a nesmírně dobré…
Ingredience:
500 g kuřecích prsních řízků sůl, čerstvý mletý pepř 40 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra nebo směs sýrů Grangusto 1 středně velká cibule 1 PL oleje 150 g hnědých žampionů nebo jiných hub 1 PL jemně pokrájených bylinek - petrželka, tymián, oregano 3 PL domácího arašídového másla
100 g umletých burských oříšků vyšleháme se 150 g másla
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli necháme zpěnit. Přidáme pokrájené houby, společně orestujeme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami, podle potřeby osolíme a asi 5 minut společně dusíme.
Omyté a osušené kuřecí maso nakrájíme na čtyři plátky. Přes potravinářskou fólii mírně naklepeme, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Plech vyložíme pečícím papírem a rozložíme na něj kuřecí plátky připraveného masa. Do vychladlé houbové směsi zamícháme arašídové máslo. Lžící směs rozdělíme rovnoměrně na plátky masa. V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 25 -30 minut. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme porce masa strouhaným tvrdým sýrem a necháme zapéci dorůžova.
Podáváme nejlépe s pečeným bramborem a dušenými fazolkami.
Nechte si chutnat přátelé, vaše IVANA ČERNÁ
|
< Předch. | Další > |
---|