O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CUKETOVÁ HOŘČICE PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 září 2007

Cuketa, stejně jako ostatní tykve, má nízkou energetickou hodnotu; obsahuje 91% vody, vlákninu, něco málo sacharidů a dalších složek. Má bohatou skladbu minerálních látek. Obsahuje zvláště draslík, který vyplavuje z těla nadbytečnou vodu a soli. Má velmi málo sodíku,naopak mnoho fosforu, vápníku, hořčíku, obsahuje také železo, měď, fluor, zinek aj.

    

 

 

     Vitamínů má málo - ve 100 g jen asi 14 mg vit. C, něco vitamínů B skupiny, kys. listové, niacinu aj. Pokrmy z tykve příznivě ovlivňují činnost srdce, ledvin, trávicího ústrojí. Prospívají diabetikům, obézním, žlučníkářům, při ateroskleróze, revmatismu, dně.

 

     Cukety jsou nejchutnější ve velikosti 20 - 30 cm. V té době je neloupeme. Využít se dají na zeleninové, zvláště zapékané pokrmy, k plnění, na placky jako bramborák, na polévky, přílohy jako zelí, obalované a smažené, lze z nich připravit moučníky, knedlíky, saláty. Chuťově jsou nevýrazné, často je doplňujeme česnekem, zelenými natěmi, kořením.

 

 

 

 

Cuketová hořčice 

 

Seznam ingrediencí:

800 g    cukety

1 palička česneku

1 lžíce  octa

1/2 lžíce chilli

200 ml  oleje   

130 g    cukru   

50 g      soli      

2 lžičky  pepře 

1 kelímek  plnotučné hořčice     

 

                       

Postup přípravy:
Cuketu nakrájíme na kostičky a přidáme všechny ingredience kromě hořčice. Vaříme do měkka. Necháme vychladnout, přidáme hořčici, rozmixujeme a plníme do malých skleniček. Sterilujeme 20min. pře teplotě 90C.

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
z cuket běžně dělám chlupaté knedlíky : alena tečkovaná
těsto jako na bramboráky, ale po nastrouhání nechat cuketu chvílimodležet a slít vodu a dát trošku víc mouky - a pak postup jako u normálních chlupatých knedlíků, smíchány s kysaným zelím a škvarečkovým sádlem, nebo s vyškvařenou slaninkou, nemají chybu
září 19, 2007 11:22
ještě : Kamila
nějaký - ale fakt jedný - recepty na cukety, prosím! Nebyla jsem dva týdny na chatě a urodili se dva tak obrovský "sumci" že jsem nevěřila svým očím. Vyhodit to nechci, skleniček s různýma směsma mám hafo... "kam s ním"??
září 19, 2007 12:11
taky se z : alena tečkovaná
toho dělají bramborový knedlíky - systém stejnej. Ale poradím ti jídlo, které mám od kamarádky Květy - Srbský náčin - ta to má z býv. Jugoslavie - takže oloupeme a vydlabeme cuketu podélně rozpůlenou. Pak vezmeme mleté maso a ochutíme česnekm, solí pepřem, oregane, bazalkou dle chuti. nacpeme ty dvě půlky tím masem a položíme je do pekáče. Pak vezmeme (podle velikosti cukety) jeden velký bílý jogurt, do kterého zamícháne 4 polévkové lžíce kečupu (na malou cuketku stačí malej jogurt a dvě lžíce kečupu).Pk tím polejeme obě cukety a dáme péci. Pačeme - dle velikosti cukety tak půl hodinky.Až se nám udělá takový hustý oranžový sosík
září 19, 2007 12:54
chtěla jsem samo : Kamila
napsat JEDLÝ (ne jedný) recepty....

září 19, 2007 13:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]