O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 únor 2013
Přejít na obsah
SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
Strana 2

Sekaná mne provázela mládím - jednoduché a nesmírně chutné jídlo, rychle hotové, ještě rychleji snědené. Moje maminka ji uměla báječně ochutit - nebyla trupelnatá, ale šťavnatá, lahodná a nesmírně jedlá :-)). Pak jsem ji zas často pekla dětem. Dnes vám nabízím sekandu "oživenou" zeleninou. Zkuste, ochutnejte - určitě se vám povede. A máte-li i vy nějaký recept, nějakou odlišnost - dejte vědět!

 

 

 

 

  

 

 

S E K A N Á

 

s kořenovou zeleninou,

zapečená v  krekrové krustě  

 

 

 

Suroviny :

 

1 balíček - Natural krekry 80 g kmínové s celozrnnou moukou - místo strouhanky

650 g mletého masa mix

1  mladá cibulka

sůl , pepř

2 mrkve

2 petržele

1/4 menšího celeru

2 vejce uvařená natvrdo - do sekané jako náplň 

1 bílek  na potření sekané

2 vejce do směsi masa

majoránka

1 PL hořčice

olej, voda

1 cibule do pekáčku

4-6 cherry rajčátek 

 petrželka

 

 

 

 

Postup:

 

     Kmínové krekry rozsekáme ve šlehači nebo mixéru. Mleté maso vložíme do větší mísy. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme.  Umleté kmínové krekry  (jen cca 50 g) smícháme s mletým masem, (místo strouhanky, přidáme vejce, hořčici, pokrájenou zelenou petrželku, nahrubo nastrouhanou  kořenovou zeleninu,  majoránku,  sůl, pokrájená cherry rajčátka a pepř.  Mladou jarní cibulku pokrájíme nadrobno a přidáme ji  také k masové směsi, vše dobře promícháme; mezitím si uvaříme  vejce  natvrdo.

 

 

 

 

      Z masové  směsi si uděláme větší placku a poklademe ji  vejci,

která jsme překrojili na půlku.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]