O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Neděle, 17 únor 2013
Přejít na obsah
SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

Placku zabalíme a  vytvoříme šišku,

kterou potřeme bílkem.

  

 

       Pak ji vložíme do pekáčku na špejle - aby se sekaná nepřichytila. Přidáme vodu, přisypeme jednu pokrájenou cibuli, zakápneme olejem a pečeme pozvolna na 160 stupňů asi 45 minut. Až  ke konci pečení na  sekanou nasypeme zbylé mleté krekry a dopečeme již jen do zlatavé krusty.

 

  

 

 

  

Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Zdobíme kapií apod.

 

 

Přeju vám moc a moc dobrou chuť;

za hodinku máte hotovo, cena  85 Kč, porcí 6-8

IVANA

 

 

Komentáře (17)add feed
Já se k něčemu přiznám - dodnes jsem neslyšela slovo "trupelnatá". Musela jsem si vyhledat, co to vlastně znamená. : Myška
U nás se řekne suchá... Ale to u nás nebývá, protože většinou dělám sekanou jen z vepřového.

Jinak díky za recept, Ivano.
únor 18, 2013 07:49
... : deeres
Trupelnatá není tak úplně význam suchá. Sekaná může být suchá a zároveň i trupelnatá, spíše to znamená, že jsou tam malinkaté, suché, tvrdé kousky a sekaná nedrží pohromadě, není to kompaktní šťavnatá hmota.
Doufám, že tě tato poznámka zase nenaštve, já zase dlouho nevěděla, co je šufánek.
únor 18, 2013 08:50
deeres, proč by mě měla naštvat? Je to fakt zvláštní slovo, trupelnatá... : Myška
Spíš jsem si po prvním přečtení představila takové ty trubice v plicích, když někdo vařil pajšl, a buď to neuměl nebo se mu nechtělo s tím piplat, a trubice ponechal - to bylo u nás ve škole - fuj!

Jo jo, šufánek a rožnout... smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
únor 18, 2013 09:31
... : deeres
Měla jsem moravskou tetku a ta také vypínačem zásadně rozžínala. A ten šufánek mně také dostal, když stejné označení měla pro předmět, kterým vybírala polévku z hrnce a i pro předmět, kterým se vybíral obsah reterátu. smilies/cheesy.gif
únor 18, 2013 09:42
no, ona to v podstatě je v obojím případě naběračka... : d@niela
smilies/grin.gif
únor 18, 2013 09:44
Tak my světlo rožínáme... ne rozžínáme... ale to už jsou asi jen jemné nuance téhož. : Myška
Šufánek - až do doby, než jsem začala chodit do školky, jsem jiný výraz neznala. Neběračka, sběračka, to jsou výrazy, které mi zní cize a nepoužívám je.

A ano, senkrovna se vybírala také šufánkem... Ale od vybudování kanalizace se tak činit nemusí smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif.
únor 18, 2013 09:52
Překlep - : Myška
NAběračka - a ne neběračka, omlouvám se.
únor 18, 2013 09:53
ježííííš sekanou - tu bych si dala!!!! : alik puntik
Víte, kde prodávají nejlepší - aspoň v Praze....naproti Smíchovskýmu nádraží - tam je teplý úsek řeznictví, které je na rohu. Není teda plněná, ale je šťavnatá a lahodná. Jo - a když Moraváci pijou sifon - tak se nejedná o věc zvanou "pitná voda ze záchoda, kdo ji pije, dlouho žije"(zpívá se na melodii fanfár z Libuše) - nýbrž o sodovku. V Davli mívali výbornou sekanou, prodávali ji i jako syrovou sekanou - jen ji doma upéct. Ale, jak se tady něco zavede, tak se to hned zkazí.Takže už to není ono. Tak už ji nekupuju. Jinak sekané, karbanátků a jiných jídel z mletého jsme se v dobách bídy najedli dosytosti - mleté maso tenkrát stálo dvacku kilo. Dělávala jsem z něj omáčku na špagety a chilli con carne a jiné lahůdky.
únor 18, 2013 10:00
Jo - a místo vajíčkem ji někdy : alik puntik
prokládám párky, nebo různobarevnou syrovou paprikou nakrájenou na proužky. Taky ji poliju směsí Halali,, narch dám kousek másla a upeču.Pak sekanou vyndám a šťávu roz
únor 18, 2013 10:22
ach jo - měla jsem telefon : alik puntik
tak ještě jednou, , vyndám upečenou sekanou a šťávu rozmixuju společně se zakysanou smetanou- a mám sekanou svíčkovou - jako ve školní družině - blahé paměti. Děti tohle milovaly.
únor 18, 2013 10:24
... : deeres
On každý jazyk má svá zákoutí, Ráno jsem v Čro2 zaslechla útržek rozhovoru Ivo Šmoldase s Tomio Okamurou.

I.Š.:"Je pravda, že japonština nerozlišuje hlásku r a l ?
T.O.:"Ano,je to jenom jedna hláska."
I.Š.:"Tak tedy když si Japonec v české restauraci objednává rybu, řekne:" Prosím lejno..ka!"
T.O.:"Ano."
I.Š.:"Ale mnohem zajímavější by bylo, kdyby Japonec zaměnil obě hlásky v angličtině."
T.O.:"???"
I.Š.:"Japonec by se zeptal:" Jak často jsou u vás volby (election)?" a dostal by odpověď:
"Každý den po ránu, předtím, než se vyčůrám."

únor 18, 2013 10:26
... : bb2
Teplou domácí sekanou mám ráda. Kupovanou ne, když nevím co tam semleli, a studená mi nechutná ani domácí. Mleté řízky, karbanátky, pštrosí vejce, čevabčiči, to si občas dám s chutí.


U nás se večer taky rožne, děti rozsvítí, a u babičky jezdívala senkrůna a žumpa se vybírala šoufkem.
únor 18, 2013 12:18
... : bb2
jo, sifon a sifonka (sifonovoá lahev)
únor 18, 2013 12:20
deeres - : d@niela
napřed jsem si to musela "přeložit" - a pak jsem se tu už jen chechtala...

Jo, Ivo Šmoldas je fakt super!!!
únor 18, 2013 13:14
Jo, japonština : Macesska
mluvit s Japoncem o revoluci, případně o revolverech je celkem zážitek.
Ale jsou i jednodušší slova, když po vás lektor třeba chce, abyste mu poslali e-mail... a pak se diví, co je na tom veselého.

únor 19, 2013 11:40
k mé sekané : ivulindapetru
Děvčata děkuji za komentáře k mé sekané, jen jsem to slovo "trupelnatá" zatím nikde nepoužila, sekaná je výborná, tak, jak ji zde píši, ale ještě jsem zkusila jinou tuto neděli, dám recept, ta je zase umletá ze stehenních řízků a plněná, pak je již pečená v alobalu a na závěr bez, dodám recept, je dobroučká Iva
únor 21, 2013 01:23
Zlatý komunistický jogurty!!!! : alik puntik
Květa Drdová ( Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny )

Pozor na jogurty ! Co na to říci ???? my jsme v klidu :-)

Včera 23. 2. 2013, 19:30:22

Komu: =?UTF-8?Q?Jana=20Dosedlov=C3=A1=20, Alena.Pls, Alena Kulíková, Jana Adámková, damda.rohova, rozapav, Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , sasha12, Hanka Pribylova, dana.ornstova, =20dana.rasinova=20, adelain.vondrackova

g
Od holky která pracuje v Olomoucké nemocnici v laboratoři
Předmět: Pozor na ,,Jogurty,
Jogurty: je to tak a je to pravda - nejoblíbenější jogurty nejsou jogurt, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, víš, že jsem nesnášela Danone, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis v nomenklatuře nenajdeš, je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastn í - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá - protože aby jsi mohla uvést, že to je bifi musí to mít i v den konce z& aacute;ruky určitou hodnotu bakterií.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobnědoporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mustací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.

To klidně můžeš poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím smilies/shocked.gif) Mám plakát danone s nápisem Dr. Ládin doporučuje... miliony přáteských bakterií smilies/shocked.gif)) a stojím si za tím.

Vim, že na něco člověk umřít musí , ale jelikož ujíždím denně na Jogurtu "Srdíčko" -tak mě tento email docela rozhodil, a protože jsem líná ověřit si věrohodnost informací ....tak asi přejdu na zdravé české
drahé jogurty (brr) 2x do týdne anebo možná na jogurty zapomenu.....zdravím ....

Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů
"Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře mám opakované trombózy.
Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá k zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián apod. - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a
tím způsobí ucpávání cév. Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90, což je 30 % a já jsem, bohužel, mezi nimi.
Ostatní procenta tvoří např. nehýbání se - tzv. cestovatelská trombóza, různé záněty atd.
Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než Dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které
nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy.
O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. Já teď14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím, že jsem zdravá a nemusím brát žádný Warfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohla sraženina utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sra��eniny. Jsem ráda, že se zjistilo, od čeho to je, a od té doby ani na jogurty chuť nemám."

ZDRAVÉ" JOGURTY
Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1 000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené
jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém!!!
Podle výzkumu nemají jogurty žádný pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné - tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich
výrobců - uvedl Medpulse. Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální
zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek. Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území
moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.

V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku. Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět,
jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle. Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli
se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.
Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.

Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Proto nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv.
Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého
Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze (a ničíte si své zdraví).
=
=
=

únor 24, 2013 08:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]