Právě mi přišlo sladké voňavé psaní - byl v něm následující recept. Chci se o něj s vámi podělit, protože jste mi zas udělali radost - v těch komentářích pod mým skuhráním :-))). No, pohladilo to, fakt... Zamýšlela jsem se také nad tím, co napsal strejda: "A mohu potvrdit to, co píšou někteří pamětníci - že tehdy tu bývala asi i větší sranda.
Vzpomínám třeba na hezké a snové články Vodoměrky, které jsme tu pak s oblibou a s humorem pitvali... Kde je konec třeba baronu Prášilovi, Kivi, Pampelišce ze Slovenska, jestli už se na stará kolena oženila i černá ovce Kudlanky, NČ? :-) A kde je celá řada dalších?" - tak baron Prášil se s kudlankou rozešel zrovna z víceméně politických důvodů. Byl moc fajn, ale asi jeho názory byly tehdy spíš "dnešní", tedy tvrdší, kdežto vy jste ještě byli v růžové náladě. - Pampeliška? Jestli se nepletu, tak ta se nyní s obrovskou vervou věnuje starostem o nejrůznější zvířátka - která mají tu smůlu, že se o ně nikdo nestará. Tedy, navíc mimo svou práci a starosti o svou holčičku... - vtipálek NČ je poslední dobou velký smutňoch. Po dlouhé době se rozešel se svou milovanou blonckou a nyní ne a ne ulovit novou, pokud možno aspoň takovou, jako byla ta předchozí. Nojo, to se hned tak těžko povede. Když si vzpomenu na jeho nároky, které by vydaly na jednu hustě psanou stránku, tak se moc nedivím. Takže je tč. po krk v chandře. Ono se tohle těžko řeší mlaďochovi, natož nějakému zajochovi po kolikátém odstřelu... Ale - víte, co mne napadlo? Já zkusím těm některým napsat - ať se přijdou podívat, třeba drápkem zas uvíznou.... A teď už k té slibované lahůdce: OŘECHOVÉ ŘEZY
. 30dkg cukru moučka, 4 žloutky, 10 lžic studené vody, toto vyšleháme do bílé pěny. 10 dkg mletých ořechů, 20 dkg polohrubé mouky, ze 4 bílků sníh, 1 lžičku prášku do pečiva. Nyní vše smícháme a vylijeme na vymazaný plech. Upečené a nakrájené řezy můžete ozdobit pusinkou ze šlehačky. Případnému dalšímu vylepšení se meze nekladou - je to nesmírně jednoduché a velmi dobré! Dobrou chuť vám všem přeje VĚRA
|