LAHODNÉ ZÁZVOROVÉ POCHUTNÁNÍ |
|
|
|
Středa, 09 leden 2013 |
Tuhle níže uvedenou lahodu vám posílá Hanka ze severu Čech. V současném období viróz a nachlazení je velmi dobré mít doma čerstvý zázvor. Posílí imunitu, navíc si do jídelníčku - pokud si z něj uvaříte čaj - zařadíte chutný nápoj.
Je totiž vyzkoušené, že když se ho naučíte konzumovat a mít rádi, budete mít zimu pod kontrolou. Ovšem - léčit se dá i likérem ... Zázvorový likér
0,5 l vodky (bez metylalkoholu),
300 g cukru, 200 g čerstvě nastrouhaného zázvoru, 0,6 l vody, 1 oloupaný a na plátky nakrájený citron.
Do vody dáme drobně nastrouhaný zázvor a citronovou kůru. Povaříme cca 10 minut. Přidáme cukr a citronovou šťávu a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme louhovat 3 dny, potom přecedíme, přidáme vodku a slejeme zpět do láhve; už večer užíváme - 0,5 panáčka. Celou zimu nebudete nachlazeni a chřipka se vám obloukem vyhne!
Hodně zdraví přeje HANKA
|