O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ALENKOMÁNIE A PEČENÍ NA SLANO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 srpen 2007

Jo, je to tak, myslím, že  nejvíc je na Kudlance Alenek. Alenek všeho druhu, stáří, rozměrů, států. Nevzpomenu si na všechny, tak mě nekamenujte... Aličko, štíhlounká, co máš už dvě velký děti, Alenko-studentko, co máš mimi, Alenko yukonská... tři holky, všechno kanadské Alenky.      

         

 

 

 

     Ale Alen českočeských je tu také pár, víc než pár - Alenka vinohradská, Alenka Téčkovaná, Alenka z Oustí... Určitě jich bude víc.

 

Dnes je váš den svátkovací, tak si ho užijte až do rána! Třebas i s těma všema přepychovejma roládama...

 

     Jak tohle můžete holky dělat? Takhle nádherně vařit, péct? To není přeci normální - tohle už je choroba! Neumím si představit, jak by to dopadlo, kdybyste neměly ty věčně lačné strávníky, kdybyste to svoje dílo musely spocívat samy...

 

 

 

 


 

 

 

     A když už jsem tak u toho - co děláte, dámy, „na slano"?

Dejme tomu, že vám předhodím do ringu koupené lístkové těsto:

co mi k tomu připíšete?

 

d@niela

Komentáře (38)add feed
přihazuju gratulaci k svátku :) : bb
a můžu přihodit i recepty, ačkoli nejsem Alena a vůbec nemám v nejbližší době svátek? smilies/smiley.gif
tak ty slané kremrole - před pečením potřít vejcem, posyp solí, kmínem, sezamem, sýrem apod.
Plnit pěnou - pomazánkou : šunka, sýr, losos, uzené, bylinky, Niva. Nebo šátečky plněné párečkem, zapéct.
(na sladké kremrole je lepší jiné těsto)

srpen 13, 2007 10:20
klidn ě, už se na ně : AlenaT
těším -něco spešl, co dšěláš v Evropě, nebo na světě jen ty smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 10:26
můžeš přihodit : AlenaT
to těstíčko na ty sladké kremrole smilies/tongue.gif
srpen 13, 2007 10:27
Taky gratuluju : Margot
všem Alčám i Alkám... a pokud jde o lístkové těsto na slano, "nejlínější recept" je zapéct do něj pidipárečky anebo udělat zabalené šátečky plněné kostkou tvrdého sýra a navrch šátečky posypat sezamem, mákem nebo kmínem...
srpen 13, 2007 10:29
Přidávám se ke gratulaci všem Alenám a Alenkám. : mamča
Do Listového těsta se dá zabalit doslova cokoli, od párků, přes špenát, pikantní kečupovou směs, na másle podušenou zeleninu v zelném listu, kuřecí maso na karí....apod.
srpen 13, 2007 10:30
koupené lístkové těsto : AlenaT
alaný štrúdl, rozválet, trochu majznout hořčicí, nebo kečupem (dle libosti, možno napat čili omáčku) na to položit plátkový sýr, na to dle libosti či finančnícvh možností, plátky šunky, salámu, (jakéhokoli), mohou být i nakolečka nakrájené párečky či buřtíčky, či klobásky, na to buť pokrájené okurčičky, nebo papričky, nebo rajčata, nebo olivy (Opět dle libosti a zbytků v lednici) zarolovat, potřít vajíčkem a posypat kmínem, paprikou, či sezamem či něčím jiným a upéci jako normální štrúdl, jí se teplé i studené. Měli jsme to v sobotu.
srpen 13, 2007 10:32
Taky jdou zapéct : Margot
kousky Hermelínu
srpen 13, 2007 10:34
Teda - vy s tim žrádlem naděláte.... : NČ
.
srpen 13, 2007 10:36
slaný dort zvaný ČUMFURT : AlenaT
to jako že když to jíš, tak úžasem furt čumíš. rozválet těsto a (půlku koupeného) a vyložíš s ním dortovou formu a trošičku - ale jen trošičku propíchaš dno.a teď nápln tvoří jakákoli mražená zeleninová směs (mrkev hrášek kukuřice, lečo, benátská atd.atd. se žampiony třeba) pak masojedi přikrájí jakýkoli salámek nebo buřtík, nebo páreček - pro nemasojedy není nutno. Ale naprosto nutno je co nejvíce tvrdého sýra (aspoň tak 15 dkg ale čím víc tím líp) nakrájet na VELKÉ kostky vše smíchat a nandat do vyložené formy. Pak rozšlehat tři vajíčka a nalít přes to.
solit se moc nemusí, neb sýr je obvykle slanýdost, ale můžete, opaprikujete, opepříte apod. dle chuti) a dáte péci-, když je hotové těsto, je i dort. je to vynikající lahůdka a lze tak zlikvidovat různé zbytky čehokoli. Děti to milujou. Ty kostky sýra musí být větší - asi tak 1-2 cm hrana, neb jinak by se při pečení naprosto roztekly, takhle se jen mírně roztečoua tvří vlastní náplň.
srpen 13, 2007 10:41
to NČ : AlenaT
dal by sis, co???? Ten Štrúdl zvládneš i ty----a přítulkyně ti celá šťastná vypere tY záclony...jo, k pivu je to super!!!
srpen 13, 2007 10:44
Alenko T (vše nejlepší xvátku!) : NČ
Vlastně ti ani nevím, jestli bych si dal. Klidně mi nevěř, ale spíš bysem si NEDAL!!!!
Když si představím tu spoustu začuněnýho nádobí, co se musí umejt, pak ještě umejt stůl, troubu, vařič, podlahu, zapařenou kuchyň, u toho zpolauštvanou babu...
Si stokrát raději dám samotnej Bráník nebo Kozel. A tak to mám s uplně každym doma patlanym žrádlem.
srpen 13, 2007 10:54
NČ, ha-ha : Míša šíša
Já buď jím nebo o jídle mluvím anebo na něj aspoň myslím smilies/grin.gif

Jak už napsala mamča - do lístkového těsta lze zabalit cokoliv. Já nejčastěji dělám kvůli dceři vegetariánskou krmi. Tudíž jakákoliv zelenina, nejlepší je čerstvý špenát, sýr - třeba i více druhů. Zabalím, potřu vajíčkem, posypu sezamem nebo slunečnicovými semínky a upeču. Chutná to i mně coby masožravci. Anebo je výborná varianta s vepřovou panenkou. Na plát těsta poklademe plátky sýra, lístky špenátu a na ně vcelku zprudka opečenou panenku (stačí krátce - jen aby maso zatáhlo šťávu). Zabalíme, upečeme, sežereme.
srpen 13, 2007 10:57
to nádobí : AlenaT
je jeden plech, na kterej když dáš pečící papír tak zůstane čistej, potom váleček a teda stůl, které inhed po použití otřeš, jo a kudla a prkýnko. Ze deset minut je hotovo, a jelikož to neprská, zůsdtane čistá i trouba smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 10:58
. Míšo šíšo,já mám tři funkční ledviny : AlenaT
prý je to proto, že bych bývala měla dvojče-sestru- nejsí ty ta moje ztracená sestra? Mně chutnala i nemiocniční strava, když se všichni chystali k tichému blití na nemocničními lůahůdkami, tak já začala se zaujetím hlasitě "vařit" v tu rnu vešeky spolupacientky, i ty co trpěly chronickým nechutenstvím, dostaly takový hlad, že splivly naprosto všecko. Sestry koukaly jak blázen - třeba bychom se hodily někam , kde léčí anorexii. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:03
Tedy Míšo,, : Ariana
s tou vepřovou panenkou to musím zkusit. Skvělý nápad. Uzeniny nejím, ale s takovýmhle masíčkem, hmm ... smilies/cheesy.gif
srpen 13, 2007 11:10
vidíš, : AlenaT
tu panenku zkusím, to musí být super. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:16
Aleno, to by šlo : Míša šíša
Ještě bysme k sobě mohly přifařit mýho bráchu a anorektičky budou vyléčený. My jak se dáme dohromady, tak jen kecáme o tom, co kdo dobrýho vařil anebo kdo jakej četl zajímavej recept. My jdeme třeba na horskou túru a skoro celou cestu si vypravujeme o žrádle smilies/grin.gif Jeho přítelkyně už je z nás na mrkev, když to má pořád poslouchat - ona je ten typ, co támhleto jí nechutná a tohle není dobrý a tamto nemusí a tohleto vůbec nejí... no prostě frfňa, která našemu "labužnictví" nikdy nemůže rozumět smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:19
Jo, : Míša šíša
já to píšu jen tak v rychlosti a vynechávám detaily, takže doufám, že jasné, že se ta panenka musí okořenit a po opečení osolit. Nesolit před opékáním - pustila by šťávu. Ale to vy kuchty určitě víte, že jo.
srpen 13, 2007 11:23
Jo, Míšo, s panenkou to nebejvá snadný! : NČ
.
srpen 13, 2007 11:31
takhlůe jsem v dobách svého mládí : AlenaT
v podstatě něchtě lovila ženichy. Začli jsme o literatuře a o poezii, dlužno říci, že čtu od svých pěti let, takže načteno jsem měla, ale nebylo knihy aby v ní nebyl aspoň jedinej recept, no skončili jsme vždycky u žrádla. Já dotala jako maturitní otázku Pražskýjaro (z angličtiny), začla jsem mou vlasí, Vltavou a tak jsem popisovala kudy ta Vltava teče a skončila jsem u několika různých receptů na bramborovou polévku, přičemž jsem dodala, že je vynikající houby, než je přidáme do polévky, nebo do bramboráku či rizota, mírně podusit na cibulce - profesorr plánování, kterej psal v angličtině články do novin a dělala mi přísedícího nepokrytě slintal, angluičtinářku (mnou mi,lovanou) obcházely mrákoty) a předseda maturitní komise naštěstí ničemu nerozuměl. Ale jak vidíš, jsem naprosto beznadějnej případ smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:32
Jo ještě jsem si vzpomněla : : mamča
Když už listové těsto, tak jedině "Babické" ! (To není obd babičky, ale jakoby bylo.)
Z toho je štrůdlík na slano i na sladko nejlepší.
Ježíš, není to doufám reklama ? smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:55
Mamčo, jasně že je, ale my ti to odpustíme : Míša šíša
Protože máš pravdu! smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 11:59
Teda......minulý týden : saffron
takových diet a hubnutí a teď se tady baští o 106:-)- a na tajli už nikdo nehledí:-))Že by přišel jojo efekt?:-)
srpen 13, 2007 13:47
jak vidíš, teoreticky by to každej zvládnul : AlenaT
ovšem praxe je jiná.... smilies/grin.gif
srpen 13, 2007 13:54
taky jeden pridam : elen
na rozvalene testo dam jarni cibulku, syt a sunku, zamotam jako strudl a nakrajim na kolecka, na plechu s papirem potru hodne vajickem a vzniknou pekni uhledni sneci, vyborne a rychle kdyz ma prijit navecer mlsna navsteva
srpen 13, 2007 16:30
jeste jeden : elen
vykrajim z vyvaleneho testa ruzne tvary posypu ruznym korenim seminky paprikou soli, proste jak je libo a upecu slane susenky, nejlepsi jsou ty s grilovacim korenim:-)
srpen 13, 2007 16:32
At zije Alenka Teckovana : Tara
Vsechno nejlepsi Alenko Teckovana...hodne radosti z dnesniho dne a vsech nadchazejicich!

IMG]http://i207.photobucket.com/albums/bb290/AnnieM_bucket/ProAlenkuTeckovanoua.jpg
srpen 13, 2007 17:30
Alenko, jeste jednou nahodim obrazek...jenom pro Tebe...drz mi palce... : Tara

srpen 13, 2007 17:32
díky, ale : AlenaT
kam?????
srpen 13, 2007 17:33
... : Tara




Jestli to zase nevyjde, smilies/angry.gif
srpen 13, 2007 17:35
Tasro - proste to nejde : AlenaT
srpen 13, 2007 17:36
... : AlenaT
ho teď jo, ta je krásná díky - předpokládám, že je i pro všechny ostatní alenky co jich tu je. Dakuju mockrát, mám z ní radost.
srpen 13, 2007 17:37
Jeste jednou a jeste jednou.. : Tara


At zije

Alenka Teckovana !!!!!! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif




srpen 13, 2007 17:40
Vsem ostatnim : Tara
Alenam a Alenkam na kudlance.. necht je tento den pro Vas velmi krasny, nezapomenutelny.




srpen 13, 2007 19:41
ještě není zítra, : Jana
ještě to stíhám smilies/smiley.gif i když jen tak tak. takový hezký kvítí neumím, tak jenom slovně - všechno nejlepší všem Alenám... smilies/smiley.gif ---
srpen 13, 2007 21:44
Jejda : Aknela
dekuji za prani k svatku...co ziju mimo CR, nejak to zapominam slavit. Tak aby se nereklo, dneska si to vynahradim za minule roky (kdyz uz tady na Kudlance se takhle zurive slavi) a slibuju, ze strizlivou me nedostanou smilies/grin.gif

Danielo, koukam jak ten cas leti...z meho "mimi" je uz pekne tvrdohlavej predskolak a ze studentky je graduantka (nebo jak se tomu rika).
srpen 13, 2007 23:03
A k receptum... : Aknela.
vzhledem k tomu, ze mi sladky nejede, tak jedinou vec, kterou pecu jsou slane syrove tycinky (a to jen o Vanocich, abych moc nerozmazlovala okoli).
Nastrouha se hodne tvrdeho syru, k tomu se prida mouka, vajicko, trochu mleka nebo smetany a nejaky tuk (ja vetsinou doma nemam nic jinyho nez maslo a to celkem funguje), pak se to hmatla tohromady a kdyz to ma dobrou konzistenci, tak se vyvali placka, vyrezou tycky, pomatlaji vajickem a posypou tim co je doma.
srpen 13, 2007 23:08
slaný recept : Eva 2
Z listového těsta jsou výborné a naprosto jednoduché taštičky naplněné kouskem nivy. Nahoru potřít vajíčkem, posypat třeba semínky slunečnice nebo oválet v nastrouhaných oříšcích. Vždy se po nich jen zapráší. smilies/smiley.gif
srpen 19, 2007 23:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]