O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- CSIKOS TOKANY
- VEPŘOVÉ TROCHU JINAK
- DOMÁCÍ SULC
- PŘÍRODNÍ ŘÍZKY
- MEXICKÁ RÝŽE A TRIKY SE SEKANOU
- KEDLUBNOVÉ ZELÍ A DALŠÍ LAHŮDKY
- O VAŘENÍ, MAĎARSKÉM PAK ZVLÁŠTĚ
- LÁSKA Z ŘECKA...
- KUŘECÍ STEHÝNKA à la LOUKOTKOVÁ
- KUŘÁTKO PODLE COLONELA SANDERSE
- SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
- PLNĚNÉ PAPRIKY
- MEDVÍDEK PO YUKONSKU
- GULÁŠEK, BOŽSKÝ GULÁŠEK
- ASPIK Z VEPŘOVÉHO KOLENA
- ŘÍZKY Z MLETÉHO MASA
- KOULE PANA NADLESNÍHO
- NADÍVANÝ ŘÍZEK
- GRILOVANÉ PRASÁTKO
- BOŽSKÉ NADÍVANÉ KUŘÁTKO
- RYBÍ ŠPÍZY
- ŠTRŮDL PRO MASOŽRAVCE
- PIKANTNÍ ROŠTĚNÁ
- HOLANDSKÉ ŘÍZKY
- KUŘECÍ CHIMICHANGA - ANEB ZNOVU V MEXIKU
- CARNE ASADA
- SOFFRITTO - ZNÁTE TO?
- STEAK DIANE
- CORNED BEEF, LAHŮDKOVÉ, ŇAM!
- IRISH STEW - IRSKÉ DUŠENÉ MASO
- GRILOVÁNÍ, DÍL DRUHÝ
- GULÁŠ? JÁ GULÁM, A CO VY, GULÁTE TAKY?
- KUŘECÍ VÝVAR A JAK HO PŘIPRAVIT
- CHILLI Z KRŮTÍHO MASA
- CURRY - KARI
- SMAŽENÉ ROLÁDKY Z KRKOVICE
- ŘÍZKY SPECIÁL
- KRAVÍ MASO - A CO JE KDE
- SEKANÁ - ZASE TROCHU JINAK
- KUŘECÍ ŘÍZKY „JINAK“
Přihlášení
Anketa
KUŘE NA ZELENINĚ |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 09 srpen 2007 | |||||||
Zkrátka - touto kombinací nic nezkazíte...
KUŘE NA LETNÍ ZELENINĚ
1 kuře nebo 4 stehýnka 5 rajčat anebo asi 300g protlaku 5 zelených paprik 5 cibulí 5 lístků šalvěje 3 - 5 stroužků česneku 1 sáček vypeckovaných neplněných zelených oliv (70g) sůl, kmín a paprika nebo koření na kuře
Do pekáče nalijeme rajský protlak anebo vyskládáme na plátky pokrájené půlky rajčat (dle zvyku můžete a nemusíte rajčata předem oloupat). Na rajčata přijdou lístky šalvěje, olivy a na slabé plátky pokrájený česnek - množství určíme podle síly česneku.
Do další vrstvy dáme pokrájené a od semínek očištěné papriky a navrch hrubě posekané kousky cibule. Zeleninu přiměřeně podlijeme vodou, slabě osolíme (málo, hodně slané jsou olivy) a rozložíme na ni osolené a okořeněné porce kuřete. Kuře se zeleninou obvyklým způsobem upečeme, před koncem pečení sundáme víko pekáče a necháme dosmahnout zlatavou křupavou kůrčičku.
KUŘE NA ZIMNÍ ZELENINĚ
4 kuřecí stehna 300g mrkve 350g syrového bílého zelí 400g cibule sůl, mletá paprika, kmín
Všechnu zeleninu očistíme, pokrájíme na hrubší kousky a promícháme na dně pekáče, mírně osolíme a podlijeme. Na zeleninu položíme očištěná, tuku zbavená osolená stehna a posypeme lehce paprikou a kmínem. To je úplně všechno co s tím provedu, nic víc, pak už jen dozlatova upeču. Tohle je totiž recept kde platí, že méně znamená více.
Pokud někdo chce, může si to „vylepšit „ a dát pod zeleninu nejdřív vyškvařenou anglickou slaninou, mezi zeleninu zamíchat kolečka klobásky, zjemnit kuře plátky másla a použít nějaké míchané koření na kuře nebo si to jakkoli dotvořit po svém, ale pravda je, že nám to doma úplně nejvíc chutná v té základní jednoduchoučké podobě.
Jakákoli další úprava není nutná a spíš jen potlačí jemnější chuť zeleniny. Takže záleží jen na vás jak to pojmete a na tom, čeho si vaše srdénko, figura a žaludek žádá o).
Dobrou chuť všem přeje Markétka
|
< Předch. | Další > |
---|