O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PIVČO S LIMČOU PDF Tisk E-mail
Středa, 13 červen 2012

Piva s různými ovocnými příchutěmi, respektive piva s limonádami. Jedná se o jakýsi mezistupeň mezi pivem nealkoholickým a pivem klasickým. Je to míchaný nápoj, kde pivo tvoří cca 50 - 60 % a zbývající podíl připadá většinou na citrónovou limonádu.

 

 

 

 

 

 

 

     Základem je světlé výčepní pivo a obsah alkoholu se běžně pohybuje v rozmezí od 2 do 2,5 %. Nedá se tedy po jeho požití ihned usednout za volant a řídit. Má svěží ovocnou sladší chuť, která potlačuje chmelové aroma. Přesto nelze tvrdit, že by pro pivo typická hořkost nebyla po napití znát. Je zaměřen především na sporovce, ženy a mladší generaci zákazníků, která je ke zkoušení nových, netradičních chutí přístupnější a ochotnější než štamgast sedící každý den na své židli vedle výčepu.

 

 

 

 

 

 

 

Běžný názor našeho pivaře:

 

     Vyznávám tradici českého piva a jakékoliv jeho další kombinaci nějak nemusím. České pivo je české pivo a jeho tradici musíme zachovat. A jak říkal, autor Monthy Pythonů, tak už bychom se měli začít bát o české pivo, protože z velké části je v rukou zahraničních pivovarů. Ale snad to nebude takový problém.

 

      Nejraději mám točené pivečko z vlastní pípy, tlakované starou pumpičkou s ustřiženým šlahounkem - to nemá chybu. Představit si, že mi z toho jednou poteče například limča s příchutí Bernarda dvanáctky ;-).... Jinak - říká, se že se má ochutnat skoro všechno - tak proč ne - nikomu to určitě zakazovat nebudu.

 

      Ale raději bych viděl české pivo ve světě než naopak. Alespoň jedna tradice by nám ve světě globalizace, evropské unie a terorismu mohla zůstat.

 

 

TAK CO VY NA TO?

pijete pivo s limonádou?

 

d@niela

 

Komentáře (7)add feed
tak pivo jsem : Ling II
celkem prestala pit, boli me z nej bricho.. ale tady a hlavne v lete se pije hodne napoj Monaco ( pivo, grenadine a 7up), potom pivo se Spritem, tomu nevim, jak se tomu rika.. taky pvio s colou, to vypada zvlast nechutne. V jednom sport baru to stalo kousek ode me, tak jsem to podavala obsluze, at to odnesou a zacal se o to hlasite hlasit nejaky Nemec. Ta cola se s pivem nerozmicha, tak v tom pivu plavou kapky coly (mozna to bylo odstaty, no nevim).
U nas v regionu se jednoho casu delalo malinove tmave pivo, myslim 14% a to bylo orpavdu vyborne.. nemichane s limonadou, ale vyrabene ze chmele a malinovniku.
červen 13, 2012 19:11
No tak já mám taky rád klasický český pivo, : Krakonoš
ale vo jeho vosud se narozdíl vod citovanýho "běžnýho pivaře" nebojim. Velký pivováry vlastněný "cizákama" ať si vařej, co chtěj, když to zákazník kupuje, vona Plzeň už je stejně vod českýho piva dost daleko. Pro mě je důležitý, že tu probíhá boom malýho pivovarnictví s klasickejma postupama. A že se těm pivovarům daří. A vařej naprosto fantastický piva. Tak je podporujme a chlastejme výsledky jejich umu a snažení, a český pivo bude zachráněný i pro příští generace. smilies/smiley.gif
červen 13, 2012 21:27
Já žádný pivař nejsem, ani znalec piva. Pivo piju spíš z nutnosti po obědě na trávení a málokdy. : Myška
Ochucené pivo mi chutná. Ať už Radler, nebo Bernard,...
červen 14, 2012 08:03
Ochucený pivo : Aninapryč
pro mě není, ta chuť mi přijde, jako bych pila limču z neumyté sklenice od piva. Ale můj muž ho miluje smilies/wink.gif
Krakonoš mi připomněl malý rodinný pivovar ve vesničce kousek od nás - kdo projíždí okolo a má zájem o pivko, zatroubí: vyběhne majitel s úsměvem a lahvemi piva. Lidi jsou už zvyklí a je fajn atmosféra, když takhle vlítne do autobusu a prodává pivo. Je u toho sranda, lidi rádi tolerujou pár minut zpoždění a řidič taky - sám si kupuje lahví nejvíc smilies/smiley.gif smilies/wink.gif
červen 14, 2012 10:07
... : Mikin
Ja mam klasicke pivo rad, ale ochucenym pivum se nebranim. Hlavne kdyz je horko, jsou osvezujici.
I u nas v zapadakove se prodava cesky Budvar (pod nazvem Cechvar) a Plzen, ale ja nejradeji mexickou Coronu s limetkou.
červen 14, 2012 14:52
proti gustu.... : alik puntik
já pivo v podstat nepiju, jen vyjímečně, když mě zlobí ledviny. Piju he ve frekvenci jedno pivo za den - a za tím to vždycky pomohlo. Je tam prý něco, co ty ledviny uklidňuje. Ale moje kamarádka byla předloni ve Finsku a tam pila malinové pivo. No - to už i vůbec nedovedu představit, ale jí to moc chutnalo...takže, nakonec, proč ne.
červen 15, 2012 03:56
... : katka *
já pivo nepiju, jelikož mi nechutná...
ale tyhle novinky, to jo... to můžu smilies/cheesy.gif
nicméně manžel, zarytý klasický pivař milující malé pivovary, tak ten se šklebí fest smilies/tongue.gif
červen 15, 2012 08:26
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]