O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- MANŽELOVY KOULE
- ŠTOLA ZE VŠECH NEJVÁNOČNĚJŠÍ
- OMÁČKA MULLIGATAWNY
- SUPERBOWL JE FAKT SUPER!
- DOPIS SVÉMU ŠESTNÁCTILETÉMU "JÁ"
- MÁME DOMA VEVERKU, MÁ REZAVOU ...
- CO NA SEBE DO DIVADLA?
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 1
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 2
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 3
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 4
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 5
- FERDA A ŽOLÍK
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 6
- ČESKÉ PRÁZDNINY - 7
- FERDA, ŽOLÍK A NAVÍC FILIP
- PAPOUŠI U MNE NA BYTĚ
- KACHNÍ TELENOVELA
- KOLIK JAZYKŮ ZNÁŠ
- PAPOUŠI MOJI MILOVANÍ
- JÁ SE JEN TAK NEDÁM ...
- JÁ SE JEN TAK NEDÁM ... - 2
- CO DOBRÉHO NÁS ČEKÁ?
- O DEPRESI A JARNÍ NADĚJI ...
- PARSLEY - NAŠE STRAŠIDLO
- ŽIVOT NENÍ PEŘÍČKO... 1.
- ŽIVOT NENÍ PEŘÍČKO... 2.
- JAK SI VYCHOVAT SVÉHO PSA - 1.
- JAK SI VYCHOVAT SVÉHO PSA? - 2.
Přihlášení
Anketa
ROLKY SKOŘICOVÉ I JINÉ |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 01 březen 2012 | |||||||
A jako všechno, co dělám, dělám rychle a nepářu se s tím - tak i rolky. Všechno naházím do pekárny, počkám až těsto vykyne a pak si, přátelé, můžeme začít hrát s náplněmi. Rolky jsou vynikající jako snídaně a tak velmi často všechny ingredience naházím do pekárny už večer, a nastavím čas, aby těsto bylo vykynuté ráno. Pak už jen zbývá udělat rolky a upéci, takže zhruba za 40 minut máte po ránu ke kafíčku vonící nádheru. Tedy ne já, protože jsem "celoživotně" na dietě, ale přátelé, sežrala (a musím použít tohle slovo,neboť to nic jiného nebylo) jsem posledně čtyři najednou...
Téměř pokaždé, když peču něco sladkého, přidávám celozrnnou mouku. Ne proto, že je zdravá, to ne. Mám z nějakého záhadného důvodů pocit, že celozrnná mouka je sladká. Když peču chleba, nebo sýrové rolky, celozrnná mouka mi v tom nějak vadí.
Při použití do sladkého těsta se mi ale zdá, že je nějak všechno lepší. Někde jsem si přečetla, že bychom neměli používat víc celozrnné mouky než je jedna třetina celého obsahu, takže to celkem dodržuju (spíš dávám tak jednu čtvrtinu).
Klasické skořicové rolky, jsou - jak už název napovídá - se skořicí. Tedy - skořice, cukr a máslo. Já pokud můžu, používám hnědý cukr. Ne snad ze zdravotních důvodů (ono je to stejně všechno cukr, tak co), ale protože mi prostě chutná. Ještě jsem nepřišla na rozdíl mezi tmavým a světlým, mám je ráda oba stejně.
4 žloutky, 1 celé vejce, čtvrt hrnku cukru, 6 velkých lžic másla, třičtvrtě hrnku buttermilk - asi kysaná smetana, nebo acido, bifido, nebo tak něco - ale normální mlíko taky dobrý, 4 hrnky mouka (3 bílá + 1 celozrnná), 2 malé lžičky droždí a sůl
Placku z těsta potřeme lehce rozpuštěným máslem, poté posypeme hnědým cukrem a skořicí. Já to ještě vylepším - přisypu sekané oříšky či mandle. Další, velmi oblíbená metoda, je placku natřít pomerančovým džemem. Peče se na 180 °C
Teplé rolky jsou vynikající samy o sobě, nebo i s krémem navrch. (smíchám cream cheese s práškovým cukrem a trochou mléka, někdo přidává šlehačku, nebo máslo.)
Všem moc dobrou chuť přeje LENKA
|
< Předch. | Další > |
---|